Aarikka

Siinä missä puu, pyöreä ja ilo kohtaavat

Designin ensisijainen tehtävä on tuoda iloa. Niin Kaija Aarikka uskoi jo vuonna 1954 ja se näkyy kaikessa Aarikassa tänäkin päivänä.

Suomalainen luonto ja metsä ovat aina olleet aarikkalaisen suunnittelun lähtökohtia – niiden kauneus ja yksityiskohdat, mutta myös puu materiaalina. Kestävä puu, jotta huominen kestäisi ja tuotteemme vielä huomennakin.

Kaikki Aarikan korut suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Käsityönä suomalaisissa kodeissa kotityöntekijöillä, ja kodin tuotteet suomalaisissa työllistymistä tukevissa työkeskuksissa. Se Suomessa on nimittäin aina taidettu, käsityö, osana identiteettiämme ja kulttuuria.

Aarikka on mielihyvää ja arkijuhlaa, koristeellisia käyttöesineitä, käytännöllisiä koriste-esineitä ja leikkimieltä. Sitä, että näkee yksityiskohdissa niiden kauneuden, ja antaa sitä ympärilleen.

Aarikka-kuvitus
Aarikka-kuvitus

Yritys

Aarikka Oy on Kaija Aarikan vuonna 1954 perustama puisiin koruihin ja kodintuotteisiin erikoistunut designbrändi. Aarikkalainen muotoilu tunnetaan skandinaavisen selkeistä linjoista, pyöreästä muodosta ja puusta.

Yhtiön liikevaihto on noin kaksi miljoonaa ja se työllistää suoraan kymmenkunta ihmistä.

Aarikka-tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan käsityönä. Koska tuotteet kootaan lähialueella, pystytään kuljetusmatkat pitämään lyhyinä. Lähellä tuottamisen lisäksi tuotteiden ekologisuuteen vaikuttaa tarpeettomien pakkausten välttäminen ja ekologisten raaka-aineiden, kuten puun, suosiminen.

Aarikalla on kaksi myymälää, toinen Raisiossa ja toinen Helsingissä, verkkokauppa ja kattava jälleenmyyntiverkosto. Euroopan ohella merkittäviä vientikohteita ovat muun muassa USA ja Japani.

Keväällä 2017 Aarikka Oy:n osakekanta myytiin raisiolaiselle perheyritys Martinex Oy:lle. Aarikka Oy on Martinex Oy:n tytäryhtiö.

Nopea toimitus
1-3 arkipäivää

Valmistettu Suomessa
Kotimaista käsityötä

Ilmainen toimitus
Kaikille yli 80€ tilauksille