Aarikka

Siinä missä puu, pyöreä ja ilo kohtaavat

Designin ensisijainen tehtävä on tuoda iloa. Niin Kaija Aarikka uskoi jo vuonna 1954 ja se näkyy kaikessa Aarikassa tänäkin päivänä.

Suomalainen luonto ja metsä ovat aina olleet aarikkalaisen suunnittelun lähtökohtia – niiden kauneus ja yksityiskohdat, mutta myös puu materiaalina. Kestävä puu, jotta huominen kestäisi ja tuotteemme vielä huomennakin.

Kaikki Aarikan korut suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Käsityönä suomalaisissa kodeissa kotityöntekijöillä, ja kodin tuotteet suomalaisissa työllistymistä tukevissa työkeskuksissa. Se Suomessa on nimittäin aina taidettu, käsityö, osana identiteettiämme ja kulttuuria.

Aarikka on mielihyvää ja arkijuhlaa, koristeellisia käyttöesineitä, käytännöllisiä koriste-esineitä ja leikkimieltä. Sitä, että näkee yksityiskohdissa niiden kauneuden, ja antaa sitä ympärilleen.

Yritys

Aarikka Oy on Kaija Aarikan vuonna 1954 perustama puisiin koruihin ja kodintuotteisiin erikoistunut designbrändi. Aarikkalainen muotoilu tunnetaan skandinaavisen selkeistä linjoista, pyöreästä muodosta ja puusta.

Aarikka-tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan käsityönä. Koska tuotteet kootaan lähialueella, pystytään kuljetusmatkat pitämään lyhyinä. Lähellä tuottamisen lisäksi tuotteiden ekologisuuteen vaikuttaa tarpeettomien pakkausten välttäminen ja ekologisten raaka-aineiden, kuten puun, suosiminen.

Aarikalla on kaksi myymälää, toinen Raisiossa ja toinen Helsingissä, verkkokauppa ja kattava jälleenmyyntiverkosto. Euroopan ohella merkittäviä vientikohteita ovat muun muassa USA ja Japani.

juhlavuosi

Pässi. Jo vuodesta 1973.

Pässi on pyöreän pehmeä ja puun kova, lempeän lauhkea, salskeana seisten. Eikä aika siihen pysty, kun minkä se ajattomalle mahtaisi.

Tarina

Napista, puusta ja tottelematto­muudesta.

Kaikki alkoi pyöreästä muodosta. Ja eihän sellainen pysähdy. Kaija sen aloitti. Emmekä me aio lopettaa.

Keisarinna-, Tsaaritar- ja Ruustinna-kynttilänjalat vieressään musta Pikkupässi-veistos

vastuullisuus

Suomalaista käsityötä ja suunnittelua.

Aarikalla uskotaan siihen, että suomalainen osaaminen, läheltä tulevat raaka-aineet ja toimitusaikojen nopeutuminen ja varmuus ovat asioita, joita Aarikan asiakkaatkin osaavat arvostaa. Onhan siinä puun sydän, ja Aarikan sydän.

Tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää