tervetuloa museoon!

Kaikki alkoi pyöreästä muodosta. Ja eihän sellainen pysähdy.

tämä on aarikan tarina

Napista, puusta ja tottelematto­muudesta.

Kaikki alkoi pyöreästä muodosta. Ja eihän sellainen pysähdy.Kaija Aarikka opiskeli viimeistä vuotta tekstiilitaidetta Taideteollisessa oppilaitoksessa. Nyt pikkuruisen alivuokralaishuoneen ahtaissa tiloissa syntyi villapuku, nappeja vaille valmis, ja sellaiseksi jäisikin, Kaija ajatteli, kun sopivia ei tahtonut löytyä. Mutta entä jos ne tekisi itse, Ruoholahden lautatarhasta löydetystä jakarandan palasesta?

Kaija teki. Aarikan syntymäpäiväksi merkittiin 24.2.1954.

Muotoilijan viimeinen muodollisuus.

Ensin tulivat napit ja puukorut, alusta asti omaperäiset, rohkeat ja luonnonmukaiset, ja niiden perässä hopeakorut, kynttilänjalat, lelut, lahjatavarat ja sisustusesineet. Kaikki omintakeisia mutta leimallisen värikkäitä, kodikkaita ja leikkimielisiä.

Somerolaisesta lapsuudenkodista Kaija oli ottanut mukaan työmoraalin ja huolellisuutta, mutta ennen kaikkea taidon nähdä luonnossa sen yksityiskohdat. Arjen kauneuden, Kaija ajatteli, jota Aarikan muotoilu välittää tänäkin päivänä miljooniin koteihin ympäri maailman.

Museo

Lue lisää vuosiluvuttain.

vanhat kuvastot

Selaile ja löydä tuotteita.

Aarikan kuvastot tarjoavat ikkunan menneiden aikojen suunnitteluun ja luovuuteen. Vanhojen kuvastojen avulla voit tutustua tuotantoon ja sen vaiheisiin, mutta myös tunnistaa tuotteita. Päivitämme kuvastoja lisää nähtäville tulevaisuudessa. Antoisia hetkiä Aarikan ja sen historian parissa.

Leikki ei lopu.

Aarikan muotoilua johti pitkään Kaijan tytär Pauliina Aarikka. Vuosikymmenten mittaan siihen on jättänyt leimansa useat vierailevat näkemykset, niin kuin Aino Favén, Jorma Vennola, Jukka Rintala, Tuula Falk, Markku Salo, Paola Suhonen, Anna Ruohonen, Anu Leinonen, Kalle Kuusela, Elina Helenius, Kaisli Kiuru, Anneli Aaltonen ja Eero Sairanen.

Ja kuitenkin kaikissa käsissä Aarikka on mielihyvää ja arkijuhlaa, koristeellisia käyttöesineitä, käytännöllisiä koriste-esineitä ja sisua ja ennen kaikkea leikkiä.

Kaija sen aloitti. Emmekä me aio lopettaa.

Tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää