Kaikki tuotteemme on valmistettu rakkaudella kestämään läpi koko elämän. Näillä helpoilla ohjeilla pidät omista Aarikka-tuotteistasi mahdollisimman hyvää huolta.

Puiset keittiötuotteet kannattaa pestä mahdollisimman pian käytön jälkeen käsinpesuaineella ja harjalla juoksevan veden alla. Kuivaa tuote heti pesun jälkeen pyyheliinalla. Aseta se kuivumaan ilmavasti. Puu elää kosteuden ja lämpötilan vaihteluiden mukaan, ja ajan myötä siihen voi ilmestyä pieniä hiushalkeamia. Tämä on puulle luonnollinen ominaisuus. Puutuote ei kuitenkaan sovellu jääkaappiin tai mikroaaltouuniin. Puukorut säilyvät parhaiten, kun puet ne päälle vasta hiuslakan / parfyymin suihkuttamisen jälkeen ja suojelet niitä vedeltä.

Posliini ja lasi

Kaikki mukimme ja lasimme ovat konepesunkestäviä. Mukit kestävät myös mikroaaltouunin.

Keramiikka

Keramiikkaa voi pestä käsin tai astianpesukoneessa. Tahrat saa poistettua helpoiten karhealla sienellä ja astianpesuaineella. Liottamista kannattaa kuitenkin välttää etenkin yhdessä värjäävien aineiden kanssa.

Korkki

Käytämme tuotteissamme ainoastaan luonnonkorkkia.

Trikoo

Aarikan t-paidat kestävät pitkään, kun ne pestään pesuohjeen mukaisesti nurinpäin käännettynä. Pesuaineeksi sopii kirjopesuaine, joka ei sisällä valkaisuainetta. Pesun jälkeen vaate kannattaa suoristaa oikeisiin mittoihinsa ja ripustaa kuivumaan luonnollisesti. Joissakin t-paidoissamme saumat saattavat kiertää jonkin verran. Tämä johtuu luonnollisesti siitä, että vaatteemme neulotaan pyörökoneella.

Hopea

Hopea tummuu ajan myötä ja kaipaa säännöllistä puhdistusta. Puhdistus kannattaa aloittaa irtolian poistamisella juoksevan veden alla. Tämän jälkeen hopean voi puhdistaa jalometalleille tarkoitetulla hopeanpuhdistusnesteellä tai -liinalla. Lopuksi hopea on hyvä huuhdella puhtaalla vedellä ja kuivata huolellisesti.

Villa

Villa kaipaa säilyäkseen hellävaraista käsittelyä. Pesu kannattaa aina tehdä käsin enintään 30°C tai kuivapesuna. Käsinpesu onnistuu parhaiten, kun annat pesuaineen ensin liuota veteen hyvin. Tämän jälkeen villan voi upottaa veteen kevyesti puristellen. Villa ei saa hangata, venyttää tai kiertää. Huuhtelun jälkeen suurimman osan vedestä voi puristaa pois varovasti. Villan saa paineltua kätevästi puolikuivaksi pyyhkeiden välissä. Villa kuivuu parhaiten ilmavissa ja luonnollisissa olosuhteissa. Sitä voi silittää kosteana tai kostean liinan läpi enintään 150 °C.

juhlavuosi

Pässi. Jo vuodesta 1973.

Pässi on pyöreän pehmeä ja puun kova, lempeän lauhkea, salskeana seisten. Eikä aika siihen pysty, kun minkä se ajattomalle mahtaisi.

Tarina

Napista, puusta ja tottelematto­muudesta.

Kaikki alkoi pyöreästä muodosta. Ja eihän sellainen pysähdy. Kaija sen aloitti. Emmekä me aio lopettaa.

vastuullisuus

Suomalaista käsityötä ja suunnittelua.

Aarikalla uskotaan siihen, että suomalainen osaaminen, läheltä tulevat raaka-aineet ja toimitusaikojen nopeutuminen ja varmuus ovat asioita, joita Aarikan asiakkaatkin osaavat arvostaa. Onhan siinä puun sydän, ja Aarikan sydän.

Rohkeaa ja leikkisää.

Aarikka.

Tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää