Meille on tärkeää, että olet tyytyväinen tilaamiisi tuotteisiin ja siksi tuotteiden vaihto ja palauttaminen on helppoa!

Tarjoamme sinulle veloituksettoman 30 päivän vaihto- ja palautusoikeuden verkkokauppatilauksiin. Verkkokaupan tilauksia ei voi palauttaa Aarikka Shopeihin.

Mikäli olet tilannut paketin noudettavaksi verkkokaupan varastolta tai Aarikka-myymälästä, tulee mahdolliset palautettavat tuotteet palauttaa Postin tai Matkahuollon toimipisteeseen tai Matkahuollon pakettiautomaattiin. Löydät ohjeet alta.

Palautusilmoitus

Mikäli tuote ei vastannut odotuksiasi tai haluat muusta syystä palauttaa tilauksen, ilmoita siitä meille 30 päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Ilmoitukseksi katsotaan palautuslomakkeen palauttaminen täytettynä yhdessä palautettavan tuotteen kanssa. 

Mikäli palautuslomakkeen tulostaminen ei ole mahdollista, riittää palautuksen mukaan liitettävä vapaamuotoinen ilmoitus, josta ilmenevät asiakkaan yhteystiedot, tilauksen numero sekä palautettavien tuotteiden tuotenumerot.

Palautusohjeet

Sinulla on oikeus vaihtaa tai palauttaa osa tai kaikki verkkokauppatilauksesi tuotteet veloituksetta. Palautettavien tai vaihdettavien tuotteiden tulee olla alkuperäispakkauksessa ja myyntikuntoisia. Myyntikuntoinen tuote on käyttämätön, ehjä ja puhdas. Palautettava tuote tulee pakata alkuperäiseen lähetyspakkaukseen tai muuhun vastaavaan.

Liitä mukaan täytetty palautuslomake tai vapaamuotoinen ilmoitus, jossa ilmenee yhteystietosi, tilauksen numero sekä palautettavien tuotteiden tuotenumerot. 

Palauttaminen Postin tai Matkahuollon toimipisteeseen:

Voit palauttaa paketin Postin tai Matkahuollon toimipisteeseen riippumatta siitä, kummasta pakettisi noudit.

  • Postin toimipisteissä tulee antaa palautustunnus 653903
  • Matkahuollon toimipisteissä tule antaa palautustunnus 9538136

Sopimustunnus tai palautuskoodi mainitaan toimipisteen henkilökunnalle pakettia luovuttaessa.

Aarikka vastaa kaikista palautuksesta aiheutuvista toimituskuluista, mikäli paketti on palautettu asiakaspalautuksena.

Palauttaminen Matkahuollon pakettiautomaattiin:

Palauttaminen on helpointa hoitaa Matkahuollon rekisteröityneenä asiakkaana.

  • Kirjaudu sisään Matkahuollon verkkosivuille (https://www.matkahuolto.fi/) tai avaa Paketit-sovellus. Jos et ole vielä rekisteröitynyt Matkahuollon asiakkaaksi, tee se Matkahuollon verkkosivuilla tai lataa Paketit-sovellus omasta sovelluskaupastasi.
  • Valitse Matkahuollon verkkosivuilta tai Paketit-sovelluksessa saapunut paketti, jonka haluat palauttaa.
  • Valitse Palauta ja syötä Matkahuollon palautustunnus (9538136) sille varattuun kenttään.
  • Saat aktivointikoodin, jolla voit jättää palautuksen mihin tahansa Matkahuollon pakettiautomaattiin tai palvelupisteeseen.

Rahojen palautus:

Tilauksen tai palautettujen tuotteiden hinta korvataan asiakkaalle mahdollisimman pian palautuksen vastaanottamisen jälkeen. Otathan huomioon, että asiakaspalautukset kulkeutuvat takaisin huomattavasti normaalia pakettiliikennettä hitaammin.

Huomioithan, että mikäli tilauksesi alkuperäinen summa on oikeuttanut veloituksettomaan toimitukseen tai muuhun alennukseen ja osittaisen palautuksen jälkeen jäljelle jäävän tilauksen arvo ei ylitä enää alennukseen oikeuttavaa summaa, vähennämme palautettavasta summasta toimituskulujen tai muun mahdollisen alennuksen summan. Mikäli palautat tilauksesi kokonaisuudessaan, palautamme tilauksen arvon toimituskuluineen.

Paketin noutamatta jättäminen ei ole palautus

Huomioithan, että paketin noutamatta jättäminen ei ole palautus. Veloitamme palautuksen summasta 15 € arvosta käsittelykuluja paketeista, joita ei ole noudettu paketin säilytysajan puitteissa. Mikäli et halua noutaa pakettiasi, ilmoita siitä asiakaspalveluumme sähköpostitse. Sähköpostiviesti katsotaan palautusilmoitukseksi ja tällöin ylimääräisiä käsittelykuluja ei palautuksesta veloiteta.

Tuotteen vaihto

Mikäli haluat vaihtaa tuotteen toiseen, liitä palautuksen mukaan palautuslomake, jossa kerrot mihin tuotteeseen haluat vaihtaa. Palautuksen saavuttua meille se käsitellään automaattisesti. Huomioithan, että vaihdettavan tuotteen tulee olla arvoltavaan palautettavaa tuotetta vastaava.

Kuljetuksessa rikkoutuneet tuotteet

Valitettavasti silloin tällöin, huolellisesta pakkaamisesta huolimatta, paketit kärsivät kuljetuksessa vaurioita. Mikäli tuote on vahingoittunut kuljetuksen aikana, nappaa valokuva tuotteesta ja kuljetuspakkauksesta, ja lähetä ne meille sähköpostilla (aarikka@aarikka.com). Näin voimme tehdä vahinkoilmoituksen kuljetusvauriosta ja saat korvaavan tuotteen mahdollisimman nopeasti. Säilytä aina vahingoittunut kuljetuspakkaus ja tuote, kunnes olet saanut vastauksen.

Viallinen tai väärä tuote

Jos tuotteessa ilmenee valmistus- tai materiaalivirhe, olethan aina ensin yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme käsitellä asian tapauskohtaisesti ja saamme korvaavan tuotteen matkaan mahdollsimman pian. Mikäli pakettiin on eksynyt täysin väärä tuote, otathan tässäkin tapauksessa ensin yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kysyttävää?

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa palautuksia tai vaihtoja koskevissa kysymyksissä. Soita 050 511 1329 tai laita sähköpostia osoitteeseen aarikka@aarikka.com.

juhlavuosi

Pässi. Jo vuodesta 1973.

Pässi on pyöreän pehmeä ja puun kova, lempeän lauhkea, salskeana seisten. Eikä aika siihen pysty, kun minkä se ajattomalle mahtaisi.

Tarina

Napista, puusta ja tottelematto­muudesta.

Kaikki alkoi pyöreästä muodosta. Ja eihän sellainen pysähdy. Kaija sen aloitti. Emmekä me aio lopettaa.

Keisarinna-, Tsaaritar- ja Ruustinna-kynttilänjalat vieressään musta Pikkupässi-veistos

vastuullisuus

Suomalaista käsityötä ja suunnittelua.

Aarikalla uskotaan siihen, että suomalainen osaaminen, läheltä tulevat raaka-aineet ja toimitusaikojen nopeutuminen ja varmuus ovat asioita, joita Aarikan asiakkaatkin osaavat arvostaa. Onhan siinä puun sydän, ja Aarikan sydän.

Tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää