hoito-opas | koti

Käsissäsi on Aarikan ajaton design-tuote.

Eri puulajit ja metsien kasvuolosuhteet näkyvät puun vaihtelevissa värisävyissä ja puunsyiden yksilöllisinä kuvioina. Aarikalle tunnusomainen läpikuultava väri yhdessä puun luonnollisen sävyn kanssa muodostaa tuotteisiin värivivahteita. Pienet eroavaisuudet samanväristen tuotteiden välillä ovat mahdollista. Ekologinen materiaali ja persoonallinen muotokieli yhdistyvät korkealaatuisissa tuotteissamme aikaa kestävällä tavalla.

Puu elää kosteuden ja lämpötilan vaihteluiden mukaan, ja ajan myötä siihen voi ilmestyä pieniä hiushalkeamia.  Säilytäthän puutuotetta kuivassa paikassa suojassa auringolta, sillä pitkäaikainen auringonvalo (UV-säteily) ei ole suositeltavaa puutuotteille. 

Puiset kattaustuotteet

Pese puinen kattaustuote käytön jälkeen juoksevalla vedellä, käsitiskiaineella ja harjalla. Älä liota tai pese tuotetta astianpesukoneessa. Kuivaa esine pesun jälkeen välittömästi pyyheliinalla ja aseta kuivumaan niin, että tuote saa joka puolelta ilmaa. Näin kosteus haihtuu tasaisesti. Puutuote ei sovellu pitkäaikaiseen jääkaappisäilytykseen eikä käytettäväksi mikroaaltouunissa. Käytä käsittelemättömän puupinnan puhdistukseen nukkaamatonta kangasta. Kostuta kangas viileällä vedellä, pyyhi puhdistettava pinta ja anna kuivua. Tahrat tulee poistaa välittömästi. Vaikeisiin tahroihin suosittelemme käytettäväksi neutraaleja tai lievästi emäksisiä pesuaineita. Tuotteen pinta patinoituu ajan kanssa auringonvalon vaikutuksesta. Tasaisen patinan aikaansaamiseksi käännä tuotetta aika ajoin jolloin tuote saa tasaisesti luonnonvaloa. Auringonvalon määrä, ilmankosteus sekä lämpötila vaikuttavat tuotteen pinnan ulkonäköön.

Kynttilätuotteet

Käytä aina Aarikka-kynttilälyhtyä/kynttilänjalkaa palamattomalla alustalla. Älä koskaan jätä kynttilää palamaan ilman valvontaa. Sammuta kynttilä/lyhty, kuin poistut paikalta. Kynttilälyhdyn sisälle tai kynttilän päälle ei saa pudota vieraita esineitä esim. tulitikkua. Älä sijoita kynttilää/kynttilälyhtyä vetoisalle paikalle tai tv:n päälle. Palavaa kynttilää ei saa liikuttaa, sillä sydänlanka saattaa siirtyä sulassa steariinissa. Kynttilän yläpuolelle tai sen välittömään läheisyyteen ei saa sijoittaa palavaa materiaalia esim. ikkunaverhoja. Älä polta kynttilää aivan loppuun asti. Käytä kynttilälyhdyissä ainoastaan metallikuorisia lämpökynttilöitä. Lämpökynttilän ja lasisen kynttilälyhdyn seinämien väliin tulee jäädä riittävä ilmaväli. Lyhdyn sisällä oleva kynttilä on sammutettava tukahduttamalla. Kynttilä-asetelmissa kynttilöiden etäisyyden on oltava vähintään 3 cm. Huolehtiessasi turvallisuudesta voit nauttia tunnelmallisista Aarikka-tuotteista.

Muut materiaalit

Keramiikka

Aarikka-keramiikka on mikron-, uunin- ja konepesun kestävää. Irrota puinen helminauha lämmityksen tai pesun ajaksi.

Lasi

Aarikka lasituotteet ovat käsinpuhallettua lasia, joten niissä saattaa esiintyä ilmakuplia. Jokainen tuote on uniikki, käsityönä valmistettu kokonaisuus. Irrota puinen helminauha pesun ajaksi.

Kirkkaat lasituotteet voi pestä tiskikoneessa. Värjätyt lasituotteet ovat maalattuja – pesethän ne aina käsin. Näin maali ei ajan kuluessa haalistu.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Tästä pääset takasin hoito-oppaan etusivulle.

Tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää