hoito-opas | korut

Käsissäsi on Aarikan ajaton design-tuote.

Eri puulajit ja metsien kasvuolosuhteet näkyvät puun vaihtelevissa värisävyissä ja puunsyiden yksilöllisinä kuvioina. Aarikalle tunnusomainen läpikuultava väri yhdessä puun luonnollisen sävyn kanssa muodostaa tuotteisiin värivivahteita. Pienet eroavaisuudet samanväristen tuotteiden välillä ovat mahdollista. Ekologinen materiaali ja persoonallinen muotokieli yhdistyvät korkealaatuisissa tuotteissamme aikaa kestävällä tavalla.

Puu elää kosteuden ja lämpötilan vaihteluiden mukaan, ja ajan myötä siihen voi ilmestyä pieniä hiushalkeamia.  Säilytäthän puutuotetta kuivassa paikassa suojassa auringolta, sillä pitkäaikainen auringonvalo (UV-säteily) ei ole suositeltavaa puutuotteille. 

Puukorut

  • Puukorut voidaan puhdistaa miedolla pesuaineella ja kädenlämpöisellä vedellä, hyvin varovasti hangaten. Vältä kuitenkin puukorun liottamista vedessä.
  • Mikäli puukoru on altistunut pitkäaikaisesti kosteudelle, kuivaa se hyvin esimerkiksi puuvillaliinalla ja jätä kuivumaan ilmavasti. 
  • Vältä hiustenkuivaimia ja muita lämmön lähteitä, jotta puu ei halkea.  
  • Korvakorujen hopeakoukut ja -tapit voidaan puhdistaa tummumista hopeanpuhdistusliinalla. Puukorujen muut metalliosat ovat korumetallia, eivätkä tarvitse liinalla puhdistusta. Ne voi puhdistaa samoin kuin korujen puiset osat.  
  • Vältä korujen käyttöä nukkuessa, saunoessa ja uidessa sekä urheilun aikana.
  • Säilö korut kuivassa paikassa suojassa auringolta. Vältä korujen säilömistä kylpyhuoneessa, missä ne altistuvat helposti kosteudelle.
  • Poista korut aktiviteeteissä, joissa ne voivat naarmuuntua kuten esim. koti- ja pihatöissä.
  • Vältä hajuveden tai lakan suihkuttamista koruihin. Korut kannattaa siis pukea viimeisenä päälle. Näin vältät kemikaalien, kuten esimerkiksi hajuveden ja hiuslakan, joutumista korun pinnalle. 

Hopeakorut

  • Hopea on materiaalina varsin pehmeä. Vältä voimakasta hankaamista koruja puhdistaessa, ettei koru naarmuunnu. Hopealle on myös tyypillistä, että kiiltävät pinnat mattaantuvat sekä mattapinnat kiillottuvat ajan mittaan käytössä. Hopean pinta voidaan kuitenkin palauttaa alkuperäiseen loistoonsa kultasepänliikkeessä kiillottaen.  
  • Hopeakorut voidaan puhdistaa miedolla tiskiaineella ja lämpimällä vedellä. Koruja voi liottaa lämpimässä tiskiainevedessä muutamien minuuttien ajan, ja sen jälkeen huuhtoa juoksevalla vedellä. Vältä korun hankaamista. Hopeakorujen säännöllinen puhdistus ehkäisee tummumista. 
  • Kaikki hopeakorut tummuvat ajan myötä. Käytä niiden puhdistukseen hopeanpuhdistusliinalla. Puhdistusliinaa tulee käyttää ainoastaan hopeisiin osiin, sillä kivet ja puu eivät tätä puhdistusta kestä. 
  • Säilytäthän hopeakoruja tummumisen välttämiseksi ilmatiiviissä pussissa ja kuivassa paikassa suojassa auringolta. Korut kannattaa puhdistaa ja kuivata hyvin ennen pidempiaikaista säilömistä.  
  • Vältäthän korujen käyttöä nukkuessa, saunoessa ja uidessa sekä urheilun aikana. 
  • Vältä hajuveden tai lakan suihkuttamista koruihin. Korut kannattaa siis pukea viimeisenä päälle. Näin vältät kemikaalien, kuten esimerkiksi hajuveden ja hiuslakan, joutumista korun pinnalle.
  • Säilytäthän koruja huolellisesti ja poistat käytöstä niissä aktiviteeteissa, joissa ne voivat hankautua tai naarmuuntua (esim. koti- ja pihatyöt). 
  • Korujen käyttöiän pidentämiseksi aktiivisessa käytössä olevat hopeakorut voi kerran vuodessa kultasepänliikkeeseen puhdistettavaksi ja kiillotettavaksi.

koko-opas

Kaulakorujen mittaaminen

Kaulakorun oikeaan pituuteen vaikuttaa monet asiat, kuten kaulan paksuus, käyttäjän pituus sekä käyttäjän vartalotyyppi. Esimerkiksi lyhyellä ihmisellä kaulakoru usein asettuu alemmaksi ja puolestaan pitkällä ylemmäksi.

Kaulakoruissa on standardipituuksia. Yleisimmät kaulakorun pituudet ovat 42 cm, 45 cm ja 50 cm. Choker-kaulakorut ovat usein vielä lyhyempiä, noin 35 cm. Keskipitkiä kaulakoruja ovat 60 cm ja 70 cm. Pitkät kaulakorut ovat puolestaan 80 cm ja 90 cm, jotka ulottuvat pallea-alueen päälle (henkilön pituudesta ja vartalosta riippuen).

Ohessa suuntaa antava kuva, miten kaulaketjut asettuvat keskivertomittaiselle henkilölle. (Miehille saa usein lisätä keskiverrosti n. 5 cm pituutta lisää, jotta ketju vertautuu kuvan mittoihin).

koko-opas

Rannekorujen mittaaminen

Rannekorujen mitoitus perustuu vuosien kokemukseen sekä naisten yleisimpään ranteen kokoon (16 cm), joka Aarikan koruissa vastaa M-kokoa. Rannekorun koko ei kuitenkaan mene välttämättä samoilla mitoilla kuin esim. vaatekoko, siksi ranteen ympärysmitta kannattaa tarkistaa.

Ranteenympäryksen mittaaminen on helpointa, jos sinulla on mittanauha käytettävissä. Mittaa ranteen ihonmyötäinen ympärysmitta siitä kohti, jossa haluat pitää korua (jos haluat pitää yhtäaikaa useita rannekoruja, ota mitta tarvittaessa ylempää). Älä lisää pituuteen mukaan mitään extraa. Koruihin on lisätty tarvittava väljyys jo valmistusvaiheessa.

Älä myöskään ota mittaa muusta rannekorusta tai esim. rannekellosta, sillä korun pituuteen vaikuttavat myös materiaalin paksuus ja lukon malli. Jos sinulla ei ole taipuisaa mittanauhaa, niin ota kapea paperisuikale (tai ohut lanka) ja pyöritä se ranteen ympäri. Merkitse kohta, jossa suikaleen päät menevät päällekäin. Mittaa suikaleen antama pituus viivottimella.

Lähes kaikissa Aarikan rannekoruissa on säätömahdollisuus. Osa Aarikan koruista on säätöketjullisia ja kumilankakorut on tehty joustavasta kumilangasta. Kumilankakoruissakin saattaa olla joustavuudessa eroja keskenään, riippuen kumilangan materiaalista.

Rannekorujen koot

XS ~ 14 cm
S ~ 15 cm
M ~ 16 cm
L ~ 17 cm
XL ~ 18 cm
XXL ~ 19 cm
XXXL ~ 20 cm

Etkö löytänyt etsimääsi?

Tästä pääset takaisin hoito-oppaan etusivulle.

tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää