Kim Herold

Kim Herold

Leikki ei lopu -juttusarjan kuudennessa jaksossa vierailemme muusikko ja yrittäjä Kim Heroldin kotona.

''Leikki on nyt mun elämää''

TEKSTI JA STAILAUS: JONNA KIVILAHTI | KUVAT: KRISTA KELTANEN


NIMI: Kim Herold
AMMATTI: Urheiluyrittäjä, muusikko 
IKÄ: 42 
KOTI: Kerrostalokoti Punavuoressa, tilaa 141,5 m2. 4 huonetta ja avokeittiö, kylpyhuone ja vaatehuone. Täällä asuu muusikko, kuntovalmentaja Kim Herold vaimonsa, kaksostyttäriensä ja Benji-koiransa kanssa
MISTÄ INNOSTUN JUURI NYT: Kaksostyttäristämme
LEMPIVÄRI: Sininen 
LEMPIMATERIAALI: Puuvillasatiini 
SUOSIKKIPAIKKA: Oma sänky 
LEMPIJUOMA JA -RUOKA: Kahvi, Tonkatsu
LEMPILEIKKI: Piilosilla-leikki”Asun vaimoni ja kahden tyttäreni sekä koiramme kanssa valoisassa keskusta-asunnossa, jonka avaruus hurmaa sisääntulijan. Kodin tunnelma on sellainen, että voisi kuvitella astuvansa pariisilaiskotiin. Ihastuimme sisääntulosta aukeavaan näkymään, ja päätimme löytää huonejakoa muuttamalla ratkaisut, jotta asunto toimisi meidän tarpeisiimme. Jokainen huone sai oman maalivärinsä, joka tummenee huone huoneelta.”

 

Miksi elämään pitäisi suhtautua enemmän leikillä?

Kaikki on helpompaa, kun elämään asennoituu rennommin. Olen aina ollut sellainen, että otan asiat huumorilla. Eläminen on helpompaa, kun ei stressaa jatkuvasti. Joskus on vastoinkäymisiä ja joskus iloja, huumorin kanssa on molemmista selvitty. Ja nyt lasten kanssa elämä on aamusta iltaan leikkiä.

Miten leikki näkyy kodissasi?

Me olemme leikkisiä persoonia, koko perhe. Lasten kanssa leikimme ja laulamme ihan joka päivä. Minun ja tyttärieni oma iltajuttu on painimatsi, riehumme ihan kunnolla. Lapset ovat luonteeltaan aurinkoisia, ja uskon että me olemme kaikki aika onnellisia.

Miten kodin sävymaailma syntyi?

Kotimme ovat aina aiemmin olleet valkoisia. Olimmekin aluksi hieman epävarmoja värien suhteen ja kyselin neuvoa Tikkurilalta, ja saimmekin ehdotuksen maalisävyistä, jotka tummenevat huoneesta toiseen. Vaalein tila on vierashuone eli lastenhuone, olohuone on asteen tummempi, keittiöön sävy voimistuu taas hieman ja päätyyn sijoittuva makuuhuone on jo tummanharmaa. Vaikutelma on kiinnostava, kun kaikista huoneista näkee seuraaviin, eikä edes heti huomaa sävyjen vaihtumista. Sisustukseen otimme mukaan messinkiä ja vaaleanpunaista.


Näyttävä, messinkinen Pöytälukki on Kaija Aarikan vuonna 1974 suunnittelema katseenvangitsija.

Mitkä tuotteet Aarikan valikoimasta valitsit omaan kotiisi ja miksi?

Lukki-kynttilänjalka on jo esineenä näyttävä, ja kynttilät tuovat tunnelmaa kotiin. Lukki sopii hyvin myös meidän kotimme muihin messinkipintoihin. Filtti ja tyynyt ovat aina mukavia, vaimoni rakastaa filttejä. Niitä tulee talvisin käytettyä joka päivä, kotimme on vanhassa talossa ja aika viileä talvisin. Valitsin myös puuhelmet kaulaani. Nuorena käytin paljon koruja ja nyt se tuntuu taas kivalle ajatukselle. Puiset helmet ovat miehekkäät ja persoonalliset. Mamselli-tarjoiluvati on vaimon suosikki ja molemmat ihastuimme Puisto-ottimiin.


Kim valitsi kaulaansa tumman ruskeat Aito-puuhelmet

Mikä on mielestäsi kaikkein onnistuneinta kotisi sisustuksessa?

Tykkään koko kodin läpi kulkevasta käytävästä. Myös sisustuksen värit ja tunnelma vie ulkomaille, vaikka Pariisiin, jossa olen asunut pitkään. Tykkään paljon tauluista, ja niillä on omat meille tärkeät tarinansa. Annan kaiken kunnian sisustuksesta ja sen toteuttamisesta vaimolleni. Kalustevalinnat teimme yhdessä, mutta vaimoni valitsi värisävyt. Itse olisin päätynyt varmaan tylsempiin valintoihin, vaimoni on rohkeampi valinnoissaan ja siksi meillä on vaikkapa vaaleanpunainen divaani.


Herkullisen vaaleanpunaiseen divaaniin yhdistettynä Helmi-torkkupeitto ja -tyynynpäällinen. Vieressä katseenvangitsijana Pöytälukki-kynttilänjalka.

Millaisen kimpun sijoittaisit Aarikan maljakkoon?

Vaimoni valitsee useimmiten kukat meille kotiin. Minä ostan aina ruusuja, varsinkin jos töissä on mennyt pitkään. Pinkit ja valkoiset ruusut sopisi tähän Aarikan Kupla-maljakkoon.

Kuinka suuri merkitys suomalaisella muotoilulla on sinulle, kun teet hankintoja?

Mietimme kyllä kotimaisuutta ja isot kalustehankinnat teimme kotimaista suosien. Olohuoneessa on Hakolan divaani ja Adean sohva, molempien makuuhuoneiden parisängyt hankittiin Unikulmasta. Myös lastenhuoneessa on parisänky, koska se oli aiemmin vierashuoneena meillä.

Haaveiletko vielä jostain kodin sisustukseen liittyen?

Uusi taulu voisi olla seuraava hankinta. Sijoittaisin sen sohvan ylle kahden muun samaan tilaan sijoitetun meille merkityksellisen maalauksen kaveriksi. Uudet matot hankitaan, kun lapset ovat hieman isompia. Itse pidän vaaleista matoista, vaimon suosikkeja ovat pörröiset.

Mitkä seikat ovat sinulle tärkeitä sisustustuotteiden valinnassa?

Emme juurikaan seuraa sisustamisen trendejä, vaan mukavuus ja toimivuus ovat ne seikat, joilla teemme valintoja. Kaikki kalusteiden päälliset valittiin irrotettavina, toimivuus on meille tärkeä seikka. Pidämme paljon luonnonmateriaaleista ja lattiaan valittiin puuta sekä kiveä. Tekstiilit ovat puuvillaa, pellavaa ja samettia. Meillä on paljon harmaan sävyjä, ja mausteena vaaleanpunaista. Messinki toistuu detaljeina kodin eri tiloissa.

Mikä onnistui mielestäsi parhaiten tässä kodissa?

Koti on avara ja kotonamme on rauhallinen tunnelma, jota tavoittelimme. Kiireisen arjen vastapainona kodin pitää olla paikka, jossa ajatukset voi nollata. Huonejärjestystä muuttamalla saimme asunnosta toimivan kodin meidän tarpeisiimme. Halusimme myös remontoida kaiken kerralla, siten ettei jokin tekemätön korjaus olisi koko ajan mielessä. Itse pidän uudesta, entisen keittiön paikalle saneeratusta kylpyhuoneesta ja erityisesti sen katosta. Näin samalla tekniikalla toteutetun pingotetun kangaskaton ystäviemme kotona ja halusin kokeilla sitä. Myös laadukkaaseen keittiöön olemme todella tyytyväisiä. Vanhat ovet ja katot entisöitiin ja niistä tuli hienoja.


Kim ja hänen vaimonsa ihastuivat Mamselli-tarjoiluvadin lisäksi Puisto-ottimiin.

Miten taustasi tai lapsuudenkotisi ovat vaikuttaneet kotisi sisustukseen ja valintoihisi?

Rapusta astutaan pienen portaikon kautta asuntomme eteisaulaan, ja siitä aukeaa näkymä olohuoneen ikkunoihin ja kaupunkinäkymään. Ihastuimme ensi näkemältä juuri tuohon kohtaan asunnossamme. Pidämme myös huoneesta toiseen läpi asunnon jatkuvasta näkymästä. Tunnelma on kuin Pariisissa, jossa aikanaan asuinkin useamman vuoden ajan. Olen asunut melkein koko nuoruuteni ulkomailla, ja pidän todella paljon värikkäistä kodeista. Ehdotin aluksi tännekin voimakkaampia värejä, mutta emme päässeet yhteisymmärrykseen värien määrästä ja päädyimme pehmeisiin sävyihin.


Vuonna 1966 suunniteltu ja nyt uudelleentuotantoon otettu Kultatuikku.

Leikki ei lopu -artikkelisarja on kunnianosoitus rohkeudelle, tottelemattomuudelle, ilolle ja muotoilulle. Kaikille Kaija Aarikan jalanjäljissä kulkeville, jotka suhtautuvat designiin intohimoisesti – mutta ymmärtävät, ettei tärkeimpiäkään asioita pidä ottaa liian vakavasti.

Tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää