Tuotteen matka

Tuotteen matka       Valmistus        Uutiset

 

Aarikan juuret ovat suomalaisessa metsässä. Puu on Aarikalle kaikista omin ja rakkain materiaali, mutta usein sen kanssa yhdistetään muitakin luonnonmateriaaleja. Raaka-aineeksi huolitaan vain parasta. Korkean laatuvaatimuksen vuoksi puuhelmiä ostetaan vain tarkkaan valituilta toimittajilta, joiden sorvausjälki on virheetöntä, pallot pyöreitä, eikä niissä näy työstöjälkiä.

Vain parhaat puuhelmet valikoidaan tuotantoon. Hahmojen, kuten tonttujen kasvot polttoleimataan käsin. Leiman paikka on aina tarkoin harkittu niin, että se asettuu puun vuosirenkaiden suuntaisesti. Näin rengas muodostaa tontulle yksilöllisen nenän.

Kaikki Aarikan tuotteet kootaan käsin Suomessa kotityöntekijöillä sekä työpajoissa.

Puukorujen osat värjätään käsin Kaija Aarikan ja hänen puolisonsa Erkki Ruokosen aikoinaan kehittämällä menetelmällä Helsingin Vallilassa. Tämä tuotteillemme tunnusomainen pintakäsittely on varjeltu liikesalaisuus. Menetelmä antaa puulle kauniin opaalinhohtoisen pinnan. Puu materiaalina näkyy värjäyksen alta, koska puun omaa ilmettä ei ole haluttu peittää kokonaan värillä. Puuhelmissämme väri myös säilyy kauniina.

Laajin valikoima Aarikan tuotteita löytyy yrityksen omasta liikkeestä Helsingistä. Lisäksi Aarikalla on laaja verkosto jälleenmyyjiä ympäri maailmaa sekä oma verkkokauppa.