Tuotteen matka       Valmistus        Uutiset

 

Aarikan juuret ovat suomalaisessa metsässä. Puu on Aarikalle kaikista omin ja rakkain materiaali, mutta usein sen kanssa yhdistetään muitakin luonnonmateriaaleja. Raaka-aineeksi huolitaan vain parasta. Korkean laatuvaatimuksen vuoksi puuhelmiä ostetaan vain tarkkaan valituilta toimittajilta, joiden sorvausjälki on virheetöntä, pallot pyöreitä, eikä niissä näy työstöjälkiä.

Vain parhaat puuhelmet valikoidaan tuotantoon. Hahmojen, kuten tonttujen kasvot polttoleimataan käsin. Leiman paikka on aina tarkoin harkittu niin, että se asettuu puun vuosirenkaiden suuntaisesti. Näin rengas muodostaa tontulle yksilöllisen nenän.

Kaikki Aarikan tuotteet kootaan käsin Suomessa kotityöntekijöillä sekä työpajoissa.

Puukorujen osat värjätään käsin Kaija Aarikan ja hänen puolisonsa Erkki Ruokosen aikoinaan kehittämällä menetelmällä Helsingin Vallilassa. Tämä tuotteillemme tunnusomainen pintakäsittely on varjeltu liikesalaisuus. Menetelmä antaa puulle kauniin opaalinhohtoisen pinnan. Puu materiaalina näkyy värjäyksen alta, koska puun omaa ilmettä ei ole haluttu peittää kokonaan värillä. Puuhelmissämme väri myös säilyy kauniina.

Laajin valikoima Aarikan tuotteita löytyy yrityksen omasta liikkeestä Helsingistä. Lisäksi Aarikalla on laaja verkosto jälleenmyyjiä ympäri maailmaa sekä oma verkkokauppa.

 

juhlavuosi

Pässi. Jo vuodesta 1973.

Pässi on pyöreän pehmeä ja puun kova, lempeän lauhkea, salskeana seisten. Eikä aika siihen pysty, kun minkä se ajattomalle mahtaisi.

Tarina

Napista, puusta ja tottelematto­muudesta.

Kaikki alkoi pyöreästä muodosta. Ja eihän sellainen pysähdy. Kaija sen aloitti. Emmekä me aio lopettaa.

Keisarinna-, Tsaaritar- ja Ruustinna-kynttilänjalat vieressään musta Pikkupässi-veistos

vastuullisuus

Suomalaista käsityötä ja suunnittelua.

Aarikalla uskotaan siihen, että suomalainen osaaminen, läheltä tulevat raaka-aineet ja toimitusaikojen nopeutuminen ja varmuus ovat asioita, joita Aarikan asiakkaatkin osaavat arvostaa. Onhan siinä puun sydän, ja Aarikan sydän.

Tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää