Skip to main content

Uutiset

18.4.2017

Martinex Oy ostaa uudistuneen Aarikka Oy:n

Raisiolainen perheyritys Martinex Oy on ostanut koko Aarikka Oy:n osakekannan yhtiön nykyisiltä omistajilta; perustaja Kaija Aarikan tyttäriltä. Aarikka Oy jatkaa toimintaansa Martinex Oy:n tytäryhtiönä.

Lahja- ja taloustavaroita, leluja, pelejä ja tekstiilejä tuottava Martinex Oy luo uudistuneelle Aarikka-brändille kodin vakavaraisessa ja kansainvälisessä perheyhtiössä. Kauppa tukee Aarikka Oy:n kansainvälistymistä ja vahvistaa entisestään Martinex Oy:n brändivalikoimaa.

”Suomalainen työ ja suomalaisuus ovat lähellä Martinexin sydäntä. Aarikka on upea suomalainen brändi, jolla on vahvat ja vanhat juuret. Yhtiö tuotteineen sopii erinomaisesti Martinex Oy:lle, joka on aiemminkin kasvanut yritysostoin”, Martinex Oy:n toimitusjohtaja ja osakas Riia Sandström toteaa.

Aarikalla tuotesuunnittelijana jatkava Pauliina Aarikka on todella tyytyväinen uuteen omistajaan: ”Löysimme Aarikalle hyvän jatkajan, joka pystyy panostamaan voimakkaasti yrityksen kehittämiseen. "

Aarikka Oy:n kahden miljoonan euron liikevaihdosta puolet tulee koti- ja lahjatuotteista ja toinen puolet luonnonmateriaaleista valmistetuista koruista. Martinex Oy aloitti toimintansa lahja- ja taloustavaratuotteista, jotka edelleen ovat olennainen osa yritystä tekstiilien, pelien ja lelujen ohella. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli noin 12 miljoonaa euroa.

”Aarikalla on tehty viimeisen vuoden aikana paljon töitä brändin kirkastamisen ja kansainvälistymisen eteen liikevaihdon kasvattamiseksi. Vienti kasvoikin viimevuonna alle viidestä prosentista lähemmäs viiteentoista prosenttiin liikevaihdosta. Nyt tehty yrityskauppa tuo paljon uusia mahdollisuuksia ja voimaa Aarikan kansainvälistymiseen ja liikevaihdon kasvattamiseen”, Aarikka Oy:n toimitusjohtaja Anu Vauhkonen sanoo.

Osapuolet ovat yhdessä sopineet, etteivät julkista kauppahintaa.

 

Lisätietoja:

Aarikka Oy: Anu Vauhkonen, Aarikka Oy:n toimitusjohtaja +358 40 765 2484
Martinex Oy: Riia Sandström, Martinex Oy:n toimitusjohtaja +358 50 569 7494
Aarikan osakkeet myyneiden omistajien puolesta lausuntoja antaa: Pauliina Aarikka +358 50 336 6006

Valokuvat

Yritysinfot:

Martinex oy on leluja, seurapelejä, lahja- ja taloustavaroita sekä tekstiilejä suunnitteleva ja valmistava yritys, jolla on vientiä yli 50 maahan. Sen palveluksessa on noin 40 henkilöä. Valtaosalla lautapelejä on Avainlipputunnus. Martinex sai vuoden yrittäjäpalkinnon vuonna 2013.

Aarikka Oy on vuonna 1954 perustettu koti- ja korutuotteita valmistava designyritys. Yhtiön liikevaihto on pari miljoonaa, ja se työllistää suoraan kymmenkunta työntekijää. Aarikka tuotteet valmistetaan käsityönä kotityöntekijöillä tai sosiaalisissa työllistämiskeskuksissa. Tuotteilla on Avainlippu- ja Design from Finland – tunnukset. Aarikka sai vuoden yrittäjäpalkinnon vuonna 1984.

 

Tägätty: Martinex Oy, Uutiset, Yrityskauppa


17.2.2017

Aarikan Pääsiäinen 2017

Aarikka easter bunnies

Aarikan pääsiäinen on täynnä kauniita pastellisävyjä; keltaista, vaaleanpunaista ja raikasta valkoista. Kattausta rytmittää Helmi‐köynnös keväisessä, vaaleanpunaisessa sävyssä ja pajunoksia voi somistaa Kuusenkoru‐koristeilla.

Aarikka easter bunnies, chicks and eggs

Tänä pääsiäisenä myös puput voivat olla vaaleanpunaisia ja Pauliina Aarikan suunnittelema uusi, uljas Kukko‐veistos on kodin pääsiäisen näyttävin somiste.
Vastuullinen liiketoiminta, ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja. 

Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Aarikka työllistää lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä, lisäksi yritys tarjoaa kokoonpano‐ ja pakkaustyötä sosiaalisen työllistämisen työpajoille. Kaikki Aarikan tuotteet on huolella viimeistelty.

Lue lisää täällä.

Tägätty:


7.2.2017

Iloista ystävänpäivää

Muista ystävää, puolisoa tai vaikka kaukaista kirjekaveria ihanalla Aarikka-tuotteella.

Tarjoukset voimassa 14.2.2017 asti Pohjoisesplanadin myymälässä ja verkkokaupassa aarikka.fi ja aarikka.com.

Kun teet tilauksen verkkokaupassa viimeistään torstaina 9.2.2017, saamme paketin Postin matkaan vielä tällä viikolla.

Puro-korvakorut

Iloisen piristävä Puro leikittelee metallin ja puun yhdistelmällä. Kantaja voi kuulla Puron rauhoittavan solinan.

Nyt

28,00 € 42,00 €

Love Porot T-paita

Kaksin aina kaunihimpi - on tunnettu suomalainen sananlasku, jonka olemme ikuistaneet suomeksi ja englanniksi näihin Elina Kelton suunnittelemiin ihastuttaviinT-paitaprintteihin.
Nyt

25,00 € 35,00 €

Suomi-kaulakoru

Suomi-koru on todellinen designklassikko. Kaija Aarikan suunnittelema ajaton helminauha on skandinaavista muotoilua ja kestävää kauneutta puhtaimmillaan. Suomi-helmien värivalikoima uudistuu trendien mukana – muoto ja malli säilyvät vuodesta toiseen.

Nyt

20,00 € 32,00 €

Pouta-talousrullateline

Talouspaperiteline voi olla kaunis sisustuselementti. Koivuinen teline on jämäkkä ja malliston tunnusomaisesta puupallosta on helppo napata teline mukaan vaikka terassin ruokapöydälle. Käytännöllinen koivusta tehty teline on oiva lahja mökille tai tupaantuliaisiin.

Nyt

16,00 € 25,00 €

Ounas-korvakorut

Ounasjoen koskien kuohunnasta nimen saanut korvakorun putoaa metallinhohtoisena eri värisiin kosken kuohuihin. Näyttävä korvakoru on naisellisen kaunis katseen vangitsija.

Nyt

35,00 € 42,00 €

Pakkanen
I love you

Hei, minä rakastan sinua. Pakkasperhe sopii kattauksen koristeeksi, asetelmaksi ikkunalle ja tietenkin mainioksi lahjaksi laadukkaan käsityön ystäville.

Suunnittelija Saija Malila.

Nyt

9,0

Lue kirje täällä

 

Tägätty: Avainlippu, Ystävänpäivä


6.2.2017

Aarikan korut nyt myynnissä Stockmannilla

Aarikan korumallisto on nyt myynnissä keskustan Stockmannilla ykköskerroksessa.

Myynnissä ovat Aarikan kevätmalliston korut sekä Ateljee-korumallit. Tervetuloa Aarikka ostoksille myös sinne!

Aarikan korut värjätään käsin Vallilan tehtaalla ja pääkaupunkiseudun kotityöntekijämme kokoavat korut käsin.

Aarikka koruilla on Avainlippu-tunnus.

Tägätty: Avainlippu, Käsirenkaat, Kaulakorut, Kevät 2017, Korut, Puukorut, Rintakorut, Sormukset, Uutiset, Uutuudet


24.1.2017

Aarikan pastellit koru-uutuudet

Kevään mallisto on saanut inspiraation niityiltä ja nummilta. Luonnosta saa voimaa ja mielihyvää, joita kevään korut tarjoavat naisellisilla muodoillaan ja luonnonmateriaaleillaan. Korujen värimaailma on vaaleiden sävyjen kimara ja väriterapiaa saadaan veden ja auringon sävyissä.


Sormukset ovat kevään malliston uusi tuoteryhmä. Mallistoon kuuluu neljä näyttävää, mutta pelkistettyä mallia. Kokonaisuudessaan korumallisto on luonnollisen tyylikäs ja viimeistelee kantajansa asukokonaisuuden. 

Vastuullinen liiketoiminta, ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja. Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Aarikka työllistää lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä, lisäksi yritys tarjoaa kokoonpano‐ ja pakkaustyötä sosiaalisen työllistämisen työpajoille. Kaikki Aarikan tuotteet on huolella viimeistelty.

Lue lisää linkistä.

Lisää kuvia ladattavissa linkistä.

Tägätty: Avainlippu, Kevät 2017, Korut, Puukorut, Sormukset, Uutiset, Uutuudet


3.1.2017

Aarikan kevään 2017 sisustusuutuudet!

Aarikan kevät/kesä 2017 -mallisto on saanut inspiraationsa luonnosta, Saimaan järvimaisemista, sen niemistä, rannoista ja rantakallioista. Kevään ja kesän tuoma iloinen tunnelma välittyy mallistossa leikkisyytenä, puun kauniina pintana, omenankukan sävynä ja hiljaisena tuulikellona. Kevään uutuudet tulevat myyntiin maaliskuussa.

Kesän kynnyksellä nautitaan omenapuiden kukkamerestä ja malliston uutena värinä onkin herkkä omenankukan vaaleanpunainen. Sisustukseen kuin sisustukseen sopivat valkoinen ja harmaa jatkavat edelleen mallistossa.

Marianne Siponmaan suunnittelemissa Pouta-tuulikanteleessa sekä Yrtti- ja Mini-amppeleissa on yhdistetty puuta ja keramiikkaa. Tuulikannelta on ilo katsella ja kuunnella kesäillassa.

Vastuullinen liiketoiminta, ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja. Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Aarikka työllistää lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä, lisäksi yritys tarjoaa kokoonpano- ja pakkaustyötä sosiaalisen työllistämisen työpajoille. Kaikki Aarikan tuotteet on huolella viimeistelty.

Lue koko tiedote uusista sisustustuotteista valokuvineen täältä.

Lisää kuvia ja materiaaleja on ladattavissa Aarikan mediapankista tai  Polhem PR -kuvapankista. 

Tägätty: Kevät 2017, Uutiset, Uutuudet


15.12.2016

Aarikalle Avainlippu-merkin käyttöoikeus

Avainlippu-toimikunta on myöntänyt 13.12.2016 Avainlipun käyttöoikeuden Aarikan puisille koruille ja lahjaesineille.

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset. Lue lisää täältä.

Tägätty: Avainlippu, Uutiset


24.11.2016

Black Friday

Black Fridayn kunniaksi kaikki tuotteet* Aarikan verkkokaupassa ja Pohjoisesplanadin myymälässä -20%.

Saat alennuksen verkkokaupassa koodilla:

blackfriday2016

Alennus on voimassa verkkokaupassa perjantaina 25.11.2016 klo 23:59 asti ja myymälässä klo 10-19. Lue kirje täällä.
*ei koske jo alennettuja tuotteita

Tallenna

Tägätty: Black Friday, Tarjoukset, Uutiset


21.11.2016

Aarikka mukana marraskuun tapahtumissa

Anna lahjaksi suomalaista käsityötä! Aarikan tuotteet kootaan käsin Suomessa työpajoissa, kuten Pelastusarmeijan asumispalveluyksikössä. Toiminnan kautta haluamme tukea syrjäytyneiden työllistämistä ja osallistamista yhteiskuntaan. Korutuotteet tehdään myös käsityönä kotityöntekijöillä.

Aarikka on mukana monessa

Aarikan Joulu Outlet on avoinna 22.12.2016 saakka ma - pe 11-19 ja la 10 - 15 osoitteeseen Nokiantie 2-4, Vallila, Helsinki. Myynnissä on paljon tuotteita erikoistarjouksin. Myynnissä on myös paljon protoja, II-laatua sekä erikoiseriä.

Korjaamon joulumarkkinat

 Aarikka osallistuu yhdessä Lovi Oy:n kanssa Korjaamon joulumarkkinoille 26.-27.11. Tervetuloa shoppaamaan ihania joulutuotteita osastoltamme. Aarikan pöytä on numero 33 ja on sisääntulosta katsottuna keskellä.

Tallenna

Tägätty: joululahjaideat, joulumarkkinat, kynttilänjalat, lahjat, outlet, Popup, tontut, Uutiset, Uutuudet


7.11.2016

Aarikan Joulu Outlet Nokiantiellä on nyt auki

AVOINNA 1.11.-22.12.2016:
ma - pe 11-19
la alk. 26.11. 10 - 15

Anna kestävä suomalainen* lahja ja jaa hyvää mieltä!

MYYMÄLÄSSÄ ESIMERKIKSI:
Syksyn uutuustuotteita -20%
Edellisen koti- ja korumalliston tuotteita -30 ja -40%
Erikoistarjouksia
Vintagea
Kynttilätuotteita
Uniikkikoruja
Protoja
II-laatua
Erikoiseriä

Tervetuloa edullisille lahjaostoksille!

Nokiantie 2-4 C, Vallila, Helsinki

*Kaikki Aarikka-tuotteet suunnitellaan ja kootaan käsityönä Suomessa.

Tägätty: joulu, joululahjaideat, keittiötarvikkeet, kynttilänjalat, lahjat, outlet, suunniteltusuomessa, tontut, Uutiset, Uutuudet


6.10.2016

Aarikan joulu 2016

Jouluisen juhlapöydän kaunein koriste on puinen Helmi‐köynnös. Pellavanyöriin pujotetut pallotmuodostavat rytmikkään nauhan kattauksen kruunuksi. Jouluherkkuja voi kattaa kahvallisille Pilkkutarjottimille sekä Pouta‐leikkuulaudalle. Saman sarjan pannunalunen suojaa pöytää kuumilta tarjoiluastioilta.
Jouluisia oksia ja perinteistä joulukuusta koristellaan nyt Kuusenkoruilla sekä korkki‐ ja
keramiikkakoristeilla. Rakastetut punaiset ja valkoiset tontut kuiskivat joulutervehdyksiä, musisoivat riehakkaasti ja tuovat iloista joulumieltä kaikille!
Vastuullinen liiketoiminta, ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja.Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Aarikka työllistää lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä, lisäksi yritys tarjoaa kokoonpano‐ ja pakkaustyötä sosiaalisen työllistämisen työpajoille. Kaikki Aarikan tuotteet on huolella viimeistelty.

Lue lisää joulukoristeistamme klikkaamalla tätä linkkiä. 

Tallenna

Tägätty: joulu, joululahjaideat, keittiötarvikkeet, kynttilänjalat, lahjat, tontut, Uutuudet


27.9.2016

Aarikka mukana Itäkeskuksen Nordicdesigner Pop Up -myymälässä

Aarikka on mukana Itäkeskuksen Nordicdesigner Pop Up -myymälässä, joka on auki syyskuun loppuun. Ninantunnetila-blogisti on käynyt shoppaamassa Itiksen Aarikan Popupissa ja kertoo: "Vaikka Aarikka on omannut aina kotimaisessa muotoilussa tietyn statuksen, niin juuri nyt, kun kotimainen käsityö ja luonnonmateriaalit ovat muodissa, on mallistojaan hieman uudistanut ja yksinkertaistanut Aarikka ajankohtaisempi kuin aikoihin." Lue lisää!  

Tägätty:


13.9.2016

Haemme uusiutuvaan yhtiöömme varasto- ja lähettämötyöntekijää

Aarikka Oy on vuonna 1954 perustettu suomalainen perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa luonnonmateriaaleista koru- ja koti-tuotteita. Yhtiön liikevaihto on pari miljoonaa, ja se työllistää suoraan kymmenkunta työntekijää.

Haemme uusiutuvaan yhtiöömme sinua järjestelmällinen ja oma-aloitteinen

VARASTO- JA LÄHETTÄMÖTYÖNTEKIJÄ

Tärkein tehtäväsi on vastaanottaa ja lähettää tavaraa sekä hoitaa logistisiin prosesseihin liittyvät käytännön toimet kuten rahtiliikenteen tulo- ja poistokirjaaminen Maestro-järjestelmään sekä rahtikirjojen tekeminen ja arkistointi. Työ sisältää myös EAN-koodien ajoa, hinnoittelua ja tilaustenkäsittelyä. Olennainen osa työtä ovat kuormien keräämien, lastaus- ja purkutyöt, varastointiin liittyvät työt kuten inventaarit, täydennystoimitukset, varaston siisteydestä, turvallisuudesta ja ylläpidosta huolehtimien. Verkkokaupan logistiset toiminnot kuuluvat myös lähettämötyöntekijälle. Lisäksi osallistut aktiivisesti varastologistiikan jatkuvaan kehittämiseen. Tehtävässään varastotyöntekijä raportoi tuotantopäällikölle.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää logistiikka-alan ymmärrystä, järjestelmällisyyttä, organisointikykyä, tarkkuutta, oma-aloitteista otetta sekä riittävän hyvää fyysistä kuntoa. Sinulla on tehtävään soveltuva logistiikka-alan tutkinto ja työkokemusta lähettämö- tai kuljetusliikenteen työtehtävistä.

Olet huolellinen, asiakas- ja ratkaisukeskeinen sekä aikaansaapa. Edellytämme suomen kielen lisäksi englannin kielen taitoa. Odotamme, että sinulla on riittävät tietotekniset taidot lähettämötoimintojen hoitamiseen sekä ajokortti.  

Tarjoamme mielenkiintoisen ja monipuolisen työtehtävän arvostetun brändin ja kansainvälisten asiakkaiden parissa.

Kerro, miksi juuri sinä sopisit Aarikalle. Lisätietoja voi kysellä HRS Advisorsista Pia Paavilaiselta, puh. +358 50 3059 217. Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen 25.9.2016 mennessä osoitteessa www.hrsadvisors.fi.

 

Tägätty: Avoin työpaikka, Työpaikat, Varasto- ja lähettämötyöntekijä


25.8.2016

Haemme digiviestinnän suunnittelijaa / -graafikkoa

Aarikka Oy on vuonna 1954 perustettu suomalainen perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa luonnonmateriaaleista koru- ja koti-tuotteita. Yhtiön liikevaihto on pari miljoonaa ja se työllistää suoraan kymmenkunta työntekijää.

Haemme uusiutuvaan yhtiöömme sinua innostunut ja oma-aloitteinen

DIGIVIESTINNÄN SUUNNITTELIJA / -GRAAFIKKO

Tärkein tehtäväsi on koordinoida, suunnitella ja toteuttaa digitaalista viestintää ja graafisia sisältöjä. Työnkuvaan kuuluvat verkkosivustojen, verkkokaupan sekä sosiaalisen median sisällön kehittäminen, päivittäminen ja seuranta sekä digikampanjat. Hakukoneoptimointi, growth hacking ja konversiot ovat sinulle arkipäivää. Osallistut viestinnän kehityshankkeisiin.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää digitaalisten kanavien ja niiden tarjoamien mahdollisuuksien ymmärtämistä, tarkkaa visuaalista silmää sekä sujuvaa kynää. Sinulla on soveltuva alan koulutus (esimerkiksi media- ja/tai markkinointialan koulutus) ja aiempaa kokemusta digitaalisen viestinnän suunnittelusta ja toteuttamisesta. Toimit joustavasti tiimissä ja nopeatempoisissa projekteissa. Edellytämme suomen kielen lisäksi hyvää englannin kielen taitoa. Odotamme, että hallitset Adobe- ja Office-ohjelmat.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja monipuolisen työtehtävän arvostetun brändin ja kansainvälisten asiakkaiden parissa.

Kerro, miksi juuri sinä sopisit Aarikalle. Lisätietoja voi kysellä HRS Advisorsista Pia Paavilaiselta, puh. +358 50 3059 217. Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen 7.9.2016 mennessä osoitteessa www.hrsadvisors.fi.

Tägätty: Avoin työpaikka, Digiviestinnän suunnittelija, Työpaikat


23.8.2016

Aarikan syksyn uudet lyhdyt ja kynttilänjalat

Aarikan syksyn teemana on harmoninen ja rauhoittava kaamos. Illat hämärtyvät ja kotona vietetään aikaa kirjan pariin käpertyen kiireettömyydestä nauttien. Aarikan syksyn värisävyjä ovat sisustuksellinen grafiitin harmaa sekä syvä puolukan punainen. Niiden rinnalla jo tutut kuultovalkoinen sekä puhtaanvalkoinen puu näyttävät ajattoman raikkailta.

Uudet kynttilänjalkasarjat Kide ja Kaamos tuovat tunnelmaa syksyn sisustukseen. Kide-kynttilänjalkojen moderni muotokieli on Pauliina Aarikan käsialaa. Kaamos on Saija Malilan suunnittelema pehmeälinjainen kynttilänjalkasarja, jossa valurauta kohtaa lämpimän puun. Keisarinna ja Ruustinna -kynttilänjalat ovat saatavilla uudessa savu värissä. Suosittuun Ruustinna-lyhtyyn on myös tullut uusi pieni koko ja Pouta-sarja laajenee tuikkukynttilänjaloilla.

Vastuullinen liiketoiminta, ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja. Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Aarikka työllistää lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä, lisäksi yritys tarjoaa kokoonpano- ja pakkaustyötä sosiaalisen työllistämisen työpajoille. Kaikki Aarikan tuotteet on huolella viimeistelty.

Lisää tuote- ja hintatietoa täältä.

Kuluttajatiedustelut: Aarikka

Klikkaamalla viestin kuvia saat ladattua niistä julkaisukelpoiset versiot. Lisää kuvia ladattavissa täällä.

 

Tägätty: Kaamos, Keisarinna, Kide, kynttilänjalat, lahjat, Pauliina Aarikka, Saija Malila, suomessavalmistettu, tuikut, Uutuudet


22.8.2016

Aarikan syksyn uutuuskorut

Lapin taika lumoaa Aarikan syksyn koruissa. Luonnonläheiset värit saavat nostetta hehkuvasta vadelmasta, maagisesta lilasta ja järven pinnan sinestä. Muotokieli leikittelee puisilla renkailla, Aarikalle tutuilla palloilla sekä jännittävillä materiaaliyhdistelmillä.

Uutena tuoteryhmänä Aarikan syksyn mallisto saa täydennystä Marianne Siponmaan suunnittelemista koruneuloista. Trendikkäillä koruneuloilla voi esimerkiksi kiinnittää muhkean huivin tai päivittää persoonallisella tavalla muuten klassisen tyylin.

Syksyisen asun katseenvangitsijana toimivat pitkät ja näyttävät Hilla, Malla ja Saaga -kaulakorut. Seita-kaulakorussa on yhdistetty upeat luonnonmateriaalit nahka ja puu, jotka tekevät kaulakorusta hienostuneen tyylikkään. Uutta Saame-kaulakorua on saatavilla neljässä eri värissä, muun muassa näyttävässä mesimarjanpunaisessa sävyssä.

Ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja. Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Kaikki Aarikan tuotteet on viimeistelty virheettömästi.

Lisää tuote- ja hintatietoa täällä.

Kuluttajatiedustelut: Aarikka

Klikkaamalla viestin kuvia saat ladattua niistä julkaisukelpoiset versiot. Lisää kuvia ladattavissa
täällä.

Tägätty: Hilla, Korut, Malla, Marianne Siponmaa, Puukorut, rintakorut, rintaneulat, Saaga, suomessavalmistettu, Uutuudet


22.8.2016

Aarikan syksyn piensisustusuutuudet

Syksyn saapuessa Aarikan tuotevalikoima päivittyy lukuisilla uutuuksilla. Upeat uutuuspeilit Helmi-, Pouta- ja Tovi heijastavat lisää valoa pimeneviin iltoihin. Leikkisän Pouta-muistitaulun avulla asiat pysyvät muistissa tyylikkäästi. Aarikalle ominainen ilo ja tyyli yhdistyvät näissä uutuuksissa ainutlaatuisella tavalla.

Pyöreät Pouta-peilit ovat valmistettu puusta ja korkista. Valkoiset puuhelmet tulevat kauniisti esille korkkia vasten ja roikkuvat seinäpeilit sopivat moneen tilaan ja tilanteeseen. Pouta-peilit on suunnitellut Marianne Siponmaa. Hurmaavaa Helmi-peiliä reunustavat puiset valkoiset helmet. Pauliina Aarikan suunnittelema Helmi-peili on elegantti katseenvangitsija. Tovi-peilin voi ripustaa seinälle, jossa se voi toimia samalla esimerkiksi korutelineenä, mutta sitä voi käyttää myös pöydällä. Tovi-peilin on suunnitellut Saija Malila.

Marianne Siponmaan suunnittelema muistitaulu on hyvä apuväline menoista muistuttamisessa. Tyylikäs muistitaulu on sisustuselementti, jonka voi täyttää myös esimerkiksi kauniilla korteilla ja kuvilla. Kaunista korkkipintaa rytmittävät värilliset puiset nastat, joilla helposti katoavat pääsyliput ja avaimet pysyvät tallessa.

Vastuullinen liiketoiminta, ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja. Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Aarikka työllistää lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä, lisäksi yritys tarjoaa kokoonpano- ja pakkaustyötä sosiaalisen työllistämisen työpajoille. Kaikki Aarikan tuotteet on viimeistelty virheettömästi.

Lue lisää täällä.

Kuluttajatiedustelut: www.Aarikka.fi

Klikkaamalla viestin kuvia saat ladattua niistä julkaisukelpoiset versiot. Lisää kuvia ladattavissa
Polhem PR -kuvapankista.

Tägätty: Marianne Siponmaa, muistitaulu, Pauliina Aarikka, Peilit, Pouta, Saija Malila, Tovi, Uutuudet


22.8.2016

Aarikan syksyn uudet valaisimet

Aarikan syksyn 2016 koti -malliston teemana on harmoninen ja rauhoittava kaamos. Illat hämärtyvät ja kotona vietetään aikaa kirjan pariin käpertyen kiireettömyydestä nauttien.
Syksyn uusia värisävyjä ovat sisustuksellinen grafitin harmaa sekä syvä puolukan punainen. Niiden rinnalla jo tutut kuultovalkoinen sekä puhtaanvalkoinen puu näyttävät ajattoman raikkailta.


Syksyn uutuus Nuppu-valaisin on ajattoman tyylikäs pöytävalaisin, joka sopii niin yöpöydälle kuin lipastonkin päälle. Nuppu-valaisimen on suunnitellut Saija Malila.

Tunnelmallinen valopallo on Aamu Songin ja Johan Olinin suunnittelema upea valaisin, joka sai ensiesittelynsä Aarikan 60-vuotisjuhlanäyttelyssä ja on yleisön toiveesta otettu tuotantoon. Syksyn uusi väri valopalloissa on grafitin harmaa.

Anu Penttisen suunnittelemat suositut Reitti-kattovalaisimet ovat saaneet kaksi uutta väriä grafitin harmaa ja puolukan punainen.

Vastuullinen liiketoiminta, ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja. Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Aarikka työllistää lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä, lisäksi yritys tarjoaa kokoonpano- ja pakkaustyötä sosiaalisen työllistämisen työpajoille. Kaikki Aarikan tuotteet on huolella viimeistelty.

Kuluttajatiedustelut: www.Aarikka.fi

Klikkaamalla viestin kuvia saat ladattua niistä julkaisukelpoiset versiot. Lisää kuvia ladattavissa
täällä.

Lue lisää tuote- ja hintatietoja täällä.

Tägätty: Aamu Song, Anu Penttinen, Johan Olin, Nuppu, Reitti, Saija Malila, Uutuudet, Valaisimet, Valopallo


18.8.2016

Aarikka yhteistyöhön WWF Suomen kanssaVuonna 1954 perustettu suomalainen perheyritys, Aarikka, on aloittanut yhteistyön WWF Suomen kanssa.

Aarikan ja WWF:n yhteistyön tavoitteena on kerätä varoja WWF:n suojelutyöhön. Aarikka on suunnitellut yhdessä WWF:n kanssa sarjan puusta valmistettuja pientuotteita.

Myyntituotosta osa WWF:n suojelutyöhön

Yhdessä suunniteltujen Aarikka-tuotteiden keskiössä on WWF:n logostakin tuttu eläinhahmo - panda

Myyntiin tulevat Aarikka Oy:n valmistamat Panda-korvakorut, Panda-avainnauha, Panda-heijastin ja Panda-pyyhenipsut. Tuotteiden kuluttajahinnat vaihtelevat 12-25 euron välillä.

Tuotteet ovat myynnissä Aarikan Pohjoisesplanadin myymälässä sekä www.aarikka.com verkkokaupassa. Jokaisesta myydystä Panda-tuotteesta Aarikka-lahjoittaa 10 prosenttia arvonlisäverottomasta tuotosta WWF:lle. Yhteistyön tavoitteena on myynnin lisäksi myös lisätä tunnettuutta toisen sidosryhmissä.

  • Aarikka Oy haluaa jatkossa tuoda entistä enemmän esiin brändin ydintä: kotimaisuutta, luonnonmukaisuutta, puuvalmistamista ja skandinaavista muotoilua. Teoissa, ilmeessä, suunnittelussa ja pääviesteissä on lähtökohtana suomalainen luonto ja metsä. Viestinnässä haluamme korostaa luonnonmukaisuutta, ekologisuutta ja kestävyyttä, jotka ovat brändille ensisijaisen tärkeitä. WWF yhteistyö sopii tähän tavoitteeseemme erinomaisesti, Aarikka Oy:n toimitusjohtaja Anu Vauhkonen sanoo.

WWF:n strategisena tavoitteena on turvata luonnon monimuotoisuutta ja pienentää luonnonvarojen liikakäyttöä eli ihmisen ekologista jalanjälkeä yhteistyössä yritysten kanssa. Tavoitteen saavuttamiseksi tehtävillä toimenpiteillä vaikutetaan niin yrityksen ja sen toimialan omiin ympäristövaikutuksiin kuin laajempien sidosryhmien ympäristömyönteiseen ajatteluun ja toimintaan mm viestinnän keinoin.

 Lisätietoja: Anu Vauhkonen tel. +35840 765 2484

Tägätty: Avainnauha, Heijastimet, Korut, Korvakorut, Panda, Pyyhenipsut, Uutuudet, WWF, Yhteistyössä


28.6.2016

Aarikka-brändi kirkastuu: Uudistus luo entistä vahvemmat edellytykset kansainvälistymiseen

Vuonna 1954 perustettu suomalainen perheyritys, Aarikka, uudistaa reippaasti brändiään strategiansa mukaisesti. Aarikka Oy on suunnitellut brändiuudistusta yhdessä asiakasymmärrystoimisto Kopla Helsinki Oy:n kanssa. Uudistus käsittää pääviestit, ilmeen, mainonnan, pakkaukset ja verkkokaupan. Aarikan ikoninen logo säilyy ennallaan.

Aarikka Oy haluaa jatkossa tuoda entistä enemmän esiin brändin ydintä: kotimaisuutta, luonnonmukaisuutta, puuvalmistamista ja skandinaavista muotoilua. Teoissa, ilmeessä, suunnittelussa ja pääviesteissä on lähtökohtana suomalainen luonto ja metsä.

Drops of Joy

”Viestinnässä haluamme korostaa luonnonmukaisuutta, ekologisuutta ja kestävyyttä, jotka ovat brändille ensisijaisen tärkeitä. Raaka-aineeksi valitaan vain laadultaan parasta puuta. Tuomme esille materiaalit ja puulajit, joista tuotteet on valmistettu ja kerromme materiaalien ominaisuuksista sekä eduista. Lisäksi haluamme kertoa Aarikka-laadusta ja siitä, miten se näkyy tuotteessa. Puuosistamme ei irtoa väriä, muoto on aidosti pyöreä, eikä osissa näy sorvaus- tai liimausjälkiä. Puukorujen osat värjätään käsin Vallilassa, Helsingissä, ja ne kootaan käsin kotityöntekijöillä. Koti-tuotteet kootaan sosiaalisen työllistämisen työpajoissa Suomessa.  Haluamme näin tukea syrjäytyneiden työllistämistä ja osallistamista yhteiskuntaan”, yhtiön toimitusjohtaja Anu Vauhkonen sanoo.

Aarikka brändiin on aina yhdistetty pyöreys ja ilo. Brändin uusi asiakaslupaus ja positio ”Drops of Joy”, kertoo Aarikan tuomista pienistä ilonpisaroista niin arkeen kuin juhlaankin. Yhtiön tuotteet kattavat korut ja kotituotteet. Kooltaan ne mahtuvat perustajan, Kaija Aarikan, ajattelun mukaisesti kenkä- tai ainakin saapaslaatikkoon.

Brändiuudistus näkyy jo

Aarikan uudistunut brändiajattelu on jo alkanut näkyä. Yhtiön Pohjoisesplanadin lippulaivamyymälää on uudistettu yhdessä muotoilija Noora Sallasmaan kanssa. Koivupölli-jakkarat myymälän ulkopuolella kertovat Aarikka-brändin juurista: puusta materiaalina sekä luonnonmukaisuudesta. Ikkunoiden esillepano on nyt uuden brändi-ilmeen mukainen. Puiset valotasot tuovat Aarikka-tuotteet ja brändin paremmin näkyviin. Myymäläsisustuksessa ja ikkunasomistuksessa on tuotu näyttävämmin esille uusi raikas brändi-ilme sekä skandinaavinen design. Myymälä viestii myös suomalaisesta käsityötaidosta.

Aarikan uuden ilmeen luomisessa keskeinen rooli on valokuvilla, joiden ytimessä on selkeälinjaisuus, harmonia ja ilo. Valokuvayhteistyötä Aarikka tekee tiimin Katri Kapanen – Anna Pirkola kanssa.

Digipalvelut uudistuvat kansainvälisyys edellä

Kesäkuun 28. avattiin uusittu Aarikka verkkopalvelu suomeksi, jota on työstetty yhteistyössä Kopla Helsinki Oy:n ja Motley Agency Oy:n kanssa. Verkkokauppa on suunniteltu kansainväliset markkinat huomioiden, kotimaisia asiakkaita unohtamatta. Kieliversiot sekä B-to-B-verkkokauppa valmistuvat myöhemmin kesällä. Verkkokauppa on tehty Shopify-alustalle, joka on mahdollista luovuttaa kieliversiota varten esimerkiksi yhteistyökumppanille Aasiaan hallinnoitavaksi. Olennaista projektissa on ollut prosessien yksinkertaistaminen ja yhteensopivuus ERP-järjestelmämme kanssa.

Seuraavaksi uudistuvat tuotepakkaukset, joihin tuodaan samaa brändiviestintää ja ilmettä näkyviin. Pakkausuudistuksella halutaan myös parantaa tuotteen näkyvyyttä myymälöissä, joissa tuotteen pitää myydä itse itsensä hyllystä. Myös muuta myymälänäkyvyyttä parannetaan. Aarikka haluaa tuoda jatkossakin vastuullista iloa, väriä ja luonnonmukaisuutta asiakkailleen!

Lisätietoja: Anu Vauhkonen puh. +35840 765 2484

Tägätty: Brändi, Uutiset


27.6.2016

Haemme uusiutuvaan yhtiöömme hankinta- ja tuotantopäällikköä

Tärkein tehtäväsi on huolehtia yhtiön tuotannon suunnittelusta ja koordinoinnista sekä tuotannon budjetoinnista. Vastuullasi ovat myös raaka-aine- sekä valmisvarastoprosessien ohjaaminen. Työ sisältää alihankkijoiden kartoituksen ja toimittajasuhteiden luomisen, kilpailuttamisen, osto-osien hankinnan ja kokoonpanon johtamisen. Toimit myös osaavan tuotanto- ja lähettämötiimin esimiehenä.

Olennainen osa työtä ovat tuotekehitysprojektit, joihin tuotanto- ja hankintapäällikkö tuo näkemyksensä tuotteiden teknisestä suunnittelusta, hinnoittelusta ja rakenteesta. Teknisten tuotepiirrosten ja tuotekorttien laatiminen ovat omakustannushinnoittelun lisäksi osa työnkuvaa.

Edellytämme hakijalta soveltuvaa teknistä tai hankinta-alan koulutusta (esim. puualan insinööri), vastuullisuutta, innostunutta ja oma-aloitteista, tuloksellista työotetta sekä kykyä työskennellä tiimissä ja projekteissa. Lisäksi edellytämme kokemusta tuotannonjohtamisesta, alihankinnan ostotoiminnasta sekä projektijohtamisesta. Puualan tunteminen katsotaan eduksi.

Työn menestyksekäs hoitaminen vaatii suomen kielen hallintaa sekä vahvaa englannin kielen osaamista, muu kielitaito katsotaan eduksi. Hakijalta edellytetään myös Office-ohjelmien hallintaa, CAD-osaamista ja Maestron tai muun vastaavan ERP-järjestelmän käyttötaitoja.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja monipuolisen työpaikan arvostetun brändin ja kansainvälisten asiakkaiden parissa.

Kerro, miksi juuri sinä sopisit Aarikalle.

Lisätietoja tehtävästä antavat Aarikalla Jukka Ylitalo +358 40 7051 617 tavoitettavissa klo 9-11 ja HRS Advisorsista Pia Paavilainen, puh. +358 50 3059 217. Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen 11.7.2016 mennessä.

Hae tehtävää

Tägätty: Työpaikat, Uutiset


12.6.2016

Tehtaanmyymälä avautuu

Oona ja Kuu

Myynnissä kevät/kesä-malliston uutuudet -20%. Paljon myös II-laatuisia tuotteita, vintage-koruja sekä edellisen koti- ja korumalliston poistotuotteita.

Kevään uutuuksista II-laatuisia tuotteita on myynnissä mm. Spektri-korurasiasta, Kombo-kellosta ja suosituista Nuppu-maljakoista. Lisäksi saatavilla on Palko-sarjan purkkeja mustana ja keltaisena sekä erilaisia kynttilänjalkoja.

Tervetuloa edullisille ostoksille.

Myymälä on avoinna

14.-22.6.2016
ma-pe 10-18

Nokiantie 2-4 C, Vallila
00510 Helsinki

Tägätty: Outlet, Uutiset


3.6.2016

Uutuus - Sinivalkoiset Martat-korusetit

Aarikka on yhteistyössä Marttaliiton kanssa suunnitellut kaulakorun ja kolme erilaista sinivalkoista korusettiä. Värit korostavat suomalaisuutta ja kotimaista käsityötä.

Materiaalit:

Puu/muovi/korumetalli/hopeakoukut, kaulakorussa vahattu puuvillanauha, papukaijalukko, jatkoketju, pituus 47 cm. Tehty käsityönä Suomessa.

Tilaa tästä!

Tägätty: Korut, Martat, Uutiset, Uutuudet


3.6.2016

Ilonpisaroita arkeen

Aarikka brändiin on aina yhdistetty pyöreys ja ilo. Brändin uusi asiakaslupaus ja positio ”Drops of Joy”, kertoo Aarikan tuomista pienistä ilonpisaroista niin arkeen kuin juhlaankin. Yhtiön tuotteet kattavat korut ja kotituotteet. Kooltaan ne mahtuvat perustajan, Kaija Aarikan, ajattelun mukaisesti kenkä- tai ainakin saapaslaatikkoon. #aarikkabrandiuudistuu

Drops of Joy

Tägätty: Brändi, Uutiset


28.4.2016

Aarikka myymälä Pohjoisesplanadilla on uudistunut

Tägätty: Brändi, Uutiset


1.2.2016

Design yritys Aarikan toimitusjohtaja vaihtuu

Anu Vauhkonen

Puukoruistaan ja kotituotteistaan tunnettu perheyritys Aarikka saa helmikuun alussa uuden toimitusjohtajan.

Uudeksi toimitusjohtajaksi on 1.2.2016 alkaen nimitetty FM Anu Vauhkonen (s. 1972). Uusi toimitusjohtaja löytyi Aarikan hallituksesta, jonka jäsenenä Vauhkonen on toiminut toukokuusta 2015. Yhtiötä jo vuosia johtanut Sarianna Partanen siirtyy toimitusjohtajan paikalta hallituksen jäseneksi.

Anu Vauhkosella on yli viidentoista vuoden kokemus johtotehtävistä. Hän on vastannut mm. myynnin-, viestinnän-, markkinoinnin- ja tuotekehityksen johtotehtävistä sekä kansainvälisen brändin rakentamisesta. Viimeksi Vauhkonen on toiminut Tulikivi Oyj:n Pohjoismaiden myynti- ja markkinointijohtajana sekä hallituksen jäsenenä.

"Anu Vauhkosesta Aarikka saa kansainvälisen ja osaavan brändijohtajan, jolla on kokemusta sekä pörssiyrityksistä että perheyrityksistä. Anussa on draivia ja osaamista. Jätän mielelläni toimitusjohtajan tehtävät hänelle ja keskityn itse yhtiön omistajana hallitustyöskentelyyn", Sarianna Partanen kommentoi.

"Aarikka on tunnettu, suomalainen, yli 60-vuotias perheyritys, joka on pärjännyt omintakeisella muotoilullaan ja laadukkailla tuotteillaan. Uskon, että strategiaa terävöittämällä ja brändiä kirkastamalla yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet myynnin kasvattamiseen. Verkkopalvelun, markkinointiviestinnän, tuotevalikoiman ja prosessien sekä vientitoiminnan kehittämisessä meillä on paljon mahdollisuuksia. Niitä lähdemme nyt vahvasti rakentamaan, " Anu Vauhkonen sanoo.

Lisätietoja: Anu Vauhkonen, puh. +358 40 765 2484

Tägätty: Työpaikat, Uutiset


22.1.2016

Aarikka Formex-messuilla Tukholmassa

Aarikka osallistuu pitkästä aikaa messuille Tukholmassa Formex-messuille. Aarikalla on messuilla oma osasto B11:31. Lisäksi yhtiön tuotteita voi ihailla ja ostaa Pop-up shopista ja Entrétorgetilta. Messut avoinna klo 18, la 9:30-17.

Aarikka Formex messuilla

Tägätty: Brändi, Messut, Uutiset, Vienti


3.9.2015

Tyylihaaste-videosarja

Tyylihaaste-sarja alkoi 3.9. verkossa. Kahdeksan jakson videosarjassa kolme bloggaajaa Xenia (Costume), Kira (Elle), Maj (Olivia) stailaavat itsensä. Viisi minuuttia kestävissä jaksoissa bloggaajat ratkovat tyylihaasteen ja esittelevät syksyn pukeutumis- ja kauneustrendejä. Lukijat pääsevät äänestämään suosikkityyliä jokaisen jakson jälkeen. Äänestäneiden kesken arvotaan upeita palkintoja. Tyylihaaste-sarjan on tuottanut Aller Media.

 

 Jakso 7

 Jakso 6

 Jakso 5

 Jakso 4

 Jakso 3

 Jakso 2

Jakso 1

Kuvauksissa fiilistelyä

 

Tägätty: