Krista Keltanen

Krista Keltanen

Seitsemännessä Leikki ei lopu -jaksossa tutustumme Krista Keltasen kotiin, jossa on yhdistelty taitavasti modernia ja antiikkia. Lue uusin jakso ja kurkkaa Kristan kotiin.

”Rakastan sisustuksessa runsautta ja kerroksellisuutta”

TEKSTI JA STAILAUS: JONNA KIVILAHTI | KUVAT: KRISTA KELTANEN


NIMI: Krista Keltanen
AMMATTI: Valokuvaaja
IKÄ: 46
KOTI: Satavuotias omakotitalo Helsingin Tapanilassa
MISTÄ INNOSTUN JUURI NYT: Rauhasta ja harmoniasta
LEMPIVÄRI: Nyt innostaa tummansininen
LEMPIMATERIAALI: Puu
SUOSIKKIPAIKKA: Muhun saari Virossa
LEMPIJUOMA JA -RUOKA: Kombucha juomana, ja pidän kaikista ruuista, jossa on korianteria
LEMPILEIKKI: Leikin mielelläni piilosta

 

”Asun mieheni ja tyttäreni sekä kolmen lemmikkimme kanssa satavuotiaassa hirsitalossa rauhallisella omakotitaloalueella. Kaksi vanhinta lastamme ovat jo muuttaneet omilleen. Kotiamme ympäröi suuri puutarha. Olemme asuneet talossamme lähes 20 vuotta ja vanhan talon asumisen taikaan kuuluu se, että kun yhdestä kulmasta saa talon maalattua, saa jo aloittaa seuraavasta paikasta uuden remontin kanssa. Kotimme tyyli on muuttunut vuosien myötä ja huoneet ovat löytäneet oman tunnelmansa. Yhdistän antiikkia moderniin designiin ja kirpputorilöytöihin  pidän kontrasteista. Teen työtäni luovalla alalla ja kauneus on iso osa näkemystäni. Kotini on kaunis ja seesteinen paikka olla.”

Miten leikki näkyy kodissasi?

Perheeseemme muutti keväällä kissanpentu aikuisen kissamme kaveriksi ja nyt kesällä hankimme koirapennun. Tästä johtuen leikki näkyy kotonamme päivittäin, koska meillä on kotona pentukissa ja pentukoira. Leikki on läsnä lemmikkiemme keskinäisinä nahisteluina. On rentouttavaa mennä itsekin mukaan leikkiin heidän kanssaan. 

Mitkä tuotteet Aarikan valikoimasta valitsit omaan kotiisi ja miksi?

Oi niitä on monia… Uusikuu-seinäkynttilänjalka ja Pöytälukki ovat suosikkejani. Myös Nuppu-maljakko on riittävän iso, jotta siihen saa näyttävästi esille runsaan kukkakimpun. Pehmeä huopa on aina tarpeen ja kynttilänjaloille on loputtomasti paikkoja.

Helmi-tyynynpäällinen ja -huopa.

Millaisen kimpun sijoittaisit Aarikan maljakkoon?

Elokuussa pihallamme kukkii daalioita ja niiden loisto pääsee parhaiten esille pyöreässä Aarikan maljakossa. Kimppu saa olla rento ja boheemi  mieluiten omasta puutarhasta kerätty. Vierastan sidottuja ja säntillisiä kukkakimppuja. Pidän siitä, että kimpussa on huolettomuutta.

Mikä on suosikkituotteesi Aarikan valikoimasta?

Olen ihastunut Pöytälukkiin. Sen vintage-look sopii ihanasti yhteen antiikkikaupoista löytämieni vanhojen kynttilänjalkojen kanssa. Lukki on näyttävä ja suurikokoinen, mutta silti muotona ilmava ja keveä. Sen ilme muuttuu suuresti vaihtamalla siihen eri sävyisiä kynttilöitä.

Millainen sisustustyylisi on?

Koen, että se on yhdistelmä niin klassista kuin boheemia tyyliä. Rakastan sisustuksessa runsautta ja kerroksellisuutta. Suosin värejä ja luonnollisia materiaaleja. Ripaus uutta designia ja paljon vanhoja esineitä  siinä mieleiseni yhdistelmä. Tunne mitä sisustamisessani tavoittelen, on kodikkuus ja lämpö, sekä aikaisemmin mainitsemani rauha ja harmonia. 

Kultatuikku ja Pöytälukki-kynttilälampetti.

Miten Aarikka istuu kotisi tyyliin?

Aarikan tuotteissa on pyöreitä muotoja ja minulle pyöreydestä tulee juuri mieleen lämpö sekä esteettisyys. Pyöreät muodot ovat myös levollisia. Näin ne sopivat osaksi juuri sitä tunnelmaa mitä koetan kotiini luoda. 

Millainen on Aarikan ja sinun tarinasi?

Hävettää myöntää, mutta olen kunnolla tutustunut Aarikkaan vasta vuosi sitten kun aloimme tehdä Jonna Kivilahden kanssa Aarikalle Leikki ei lopu-sarjaa. Minulta on puuttunut yhteys lapsuudenkodistani Aarikkaan, koska en ole taustaltani suomalainen. Olen huomannut, että Aarikka on monelle suomalaiselle jo lapsuudesta tuttu brändi. Mutta tästä se oma tarinani Aarikan kanssa nyt alkoi.

Keisarinna ja Ruustinna -kynttilänjalat. Näyttävän kukkakimpun maljakkona Kupla-maljakko.

Mitkä seikat ovat sinulle tärkeitä sisustustuotteiden valinnassa?

Ensimmäiseksi tuli mieleeni kuinka tärkeää on, että kalusteet ovat laadukkaita ja aikaa kestäviä. Olen tosi huono ja laiska kierrättämään huonekaluja tai esineitä eteenpäin. Sen takia meille hankitut kalusteet yleensä tulevat jäädäkseen. Myös tuotteen käyttömukavuus ja esteettisyys ovat tärkeitä. 

Haaveiletko vielä jostain kodin sisustukseen liittyen?

Rakastan mattoja. Odotan jo talvea, jolloin koiranpentumme on toivottavasti oppinut sisäsiistiksi ja pääsisin taas levittämään matot takaisin lattioille. Siitä haaveilen. Nyt tuntuu tyhjälle, koska kodin lattiat ovat paljaina ja kaipaan sitä tunnetta, kun matto tuntuu varpaiden alla lämpimänä pintana.

Seinällä uudelleen tuotantoon otettu Uusikuu-lampetti.

Leikki ei lopu -artikkelisarja on kunnianosoitus rohkeudelle, tottelemattomuudelle, ilolle ja muotoilulle. Kaikille Kaija Aarikan jalanjäljissä kulkeville, jotka suhtautuvat designiin intohimoisesti – mutta ymmärtävät, ettei tärkeimpiäkään asioita pidä ottaa liian vakavasti.

Tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää