Claudia Cifu

Claudia Cifu

Uudessa Leikki ei lopu -sarjassa keskitytään muotiin. Ensimmäisenä Claudia Cifu kertoo mistä saa inspiraation pukeutumiseensa. Lue juttu ja katso mitä Aarikan vaatteita ja koruja Claudia valitsi ylleen.

TEKSTI JA STAILAUS: JONNA KIVILAHTI | KUVAT: KRISTA KELTANEN

NIMI: Claudia Cifu
AMMATTI: Stylisti, muotikonsultti
IKÄ: 44
ASUINPAIKKA: Helsinki
MISTÄ INNOSTUN JUURI NYT: Persoonallisista värikombinaatioista
LEMPIVÄRI: Vihreä kaikissa muodoissaan
LEMPIMATERIAALI: Silkki ja puuvilla
SUOSIKKIPAIKKA: Libanon ja Mexico City
LEMPIKORU: Käytän tiettyjä lempikorujani joka päivä, rakkaimpia kaulakorut ja rannekorut
LEMPILEIKKI: Tervapata


Claudia, miten leikki näkyy pukeutumisessasi? Entä koruvalinnoissasi?

Rakastan värejä ja leikkiä pukeutumisessa, en ole koskaan pukeutunut normien tai vaikkapa ikäodotusten mukaisesti. Nyt olen inspiroitunut persoonallisista värikombinaatioista ja vaaleansinisen ja kanarialinnunkeltaisen yhdistelmä hurmaa. Lempivärini on vihreä kaikissa sävyissään. Juuri nyt Poor Things-elokuvan puvustus ilahduttaa, ja aion poimia siitä inspistä omaan pukeutumiseeni. Tykkään pukeutua ylisuuriin vaatteisiin ja leikin niukkojen sekä suurien vaatteiden yhdistämisellä. Pidän myös ääripäiden tyylien yhdistelystä, puen juhlavia materiaaleja arkeen ja vaikkapa collegea pitsiin sekä silkkiin. Olen avoin villeillekin yhdistelmille ja innostan myös tytärtäni hassuihin asuihin. Mikään ei ole koskaan liikaa, ajattelen. Koruissa suosin hopeaa ja minimalismi viehättää muodoissa, mutta kuorrutan kaulaan useita kaulakoruja kerrallaan. Myös sormuksia saa olla vaikka joka sormessa.

Claudia valitsi Aarikan SS24 mallistosta kukallisen Nita-puseron Maura-kuosissa ja yhdisti sen ylisuuriin farkkuhaalareihinsa. Sormukset ovat Yllätys ja Passion, Yllätys-kaulakoru C-kirjaimella ja Yllätys-korvakorut kullattua hopeaa.

Miten leikki näkyy elämänasenteessasi?

Iloisuus kumpuaa elämänasenteesta ja näkyy myös vaatevalinnoissani. En ehkä elä tyypillisintä suomalaisen pikkulapsiperheen elämää muutenkaan, vuodet maailmalla New Yorkissa ja Amsterdamissa ovat tuoneet uskallusta ja vapautta myös pukeutumiseen. Täällä Suomessa olen huomannut arjen pyörivän työn ja lasten harrastuksien ympärillä, mutta onhan arjessa niin paljon muutakin ihanaa. Pukeudun aina leikkisästi ja yhdistän ennakkoluulottomasti vaikka mitä.

Miten kuvailisit pukeutumistyyliäsi?

Pukeutumisessani on paljon oman 90-luvun nuoruuteni elementtejä, tyylini ei juurikaan ole muuttunut, mutta laatu ja leikkaukset sekä vaatteiden muodot ovat parantuneet. Tiettyihin klassikkoihin palaan aina, olivat ne muotia tai eivät. Suosikkejani ovat camourflage-kuosi, eläinkuosit ja tie dye -kuosi. Pidän valtavasti denimistä, ja farkut ovat luottovaatteeni. Valitsen farkkujeni mallin usein ylisuurena, ja yhdistän niitä niukempiin yläosiin.

Claudian persoonallinen tyyli syntyy yllättävistä tavoista pukea ja yhdistellä vaatteita. Neuletakit Claudia kietaisee tuplasti ympärilleen, eikä nappejakaan tarvitse aina muistaa sulkea. Saimi-neuletakki, Aarikka.

Mikä on pukeutumisesi punainen lanka?

Hankin mahdollisimman paljon second handia ja olen tietoinen maapallon tilasta sekä pikamuodin vaikutuksesta siihen. Panostan laatuun ja suosin mielelläni kotimaista designia. Olen myös hyvä luopumaan vaatteista, joita käytän vähemmän. Kiertoon lähtee vaate, jota en ole kahteen vuoteen käyttänyt. Olenkin huomannut, etten koskaan kaipaa vaatteita, joista olen luopunut. Pohdin aina sesongin vaihtuessa, miten saisin stailattua olemassa olevat neuleeni tai puseroni uudella tavalla kietaisten, nurinperin tai vaikka vyöllä sitaisten, jotta sama vaate tuntuisi uudelle ja innostavalle.

Miten tyylisi syntyi, mistä inspiroiduit?

Minulla on aina ollut oma tapa pukeutua, nuorena vielä nykyistä erikoisempi. Etsin asuihin särmää ja kontrastia. Korvakorut voivat olla eriparisia, t-paidan saatan pukea nurinperin ja farkut saavat olla ylisuuret. Inspiroidun elokuvista, katumuodista ja väreistä.

Claudian suosikiksi Aarikan kevään 2024 mallistosta paljastuu luonnonvalkoinen Niia-paita frilloin (tulossa valikoimaan maaliskuun aikana). Rimpsuinen pusero saa kontrastia, kun Claudia yhdistää sen oversize denimiin. Sofia-korvakorut, Aarikka.

Mikä on suosikkituotteesi Aarikan valikoimasta muodin ja korujen osalta?

Aarikan kevätmallistosta valitsin pehmeänpörröisen Saimi-neuletakin, joka sopii moneen asuun. Runsaan rimpsuinen Niia-paita luonnonvalkoisena käy mihin tahansa tilanteeseen ja muuntuu arjesta juhlaan vaihtamalla suuret farkut niukkoihin mustiin suoriin housuihin. Kolmanteen asuun puin kukallisen Nita-puseron ylisuurien farkkuhaalareiden kanssa. Puseron niukkuus ja tyttömäisyys luo kivaa kontrastia haalareiden parina. Koruista valitsen useimmiten hopeaa ja Yllätys-kaulakoru omalla nimikirjaimella on tosi kiva. Korviksista valitsin erilaisia renkaita, isoja ja pieniä.

Muistatko jonkin Aarikan tuotteen lapsuudestasi tai nuoruudestasi?

Muistan ihanat hiuspampulat, Pom Pom -mallin. Se oli lapsuuden klassikko. Sellaisen voisin nytkin hankkia. Muistan myös aikanaan vauvanvaunuissa olleen koristeen, jossa roikkui puinen hahmo.

Claudia leikittelee koruilla. Nyt korvissa Lydia-korvakorut, joiden helmikoristeen hän puki vain toiseen korvaan. Ranteessa Hento, sormukset Yllätys ja Passion. Kaulassa Yllätys-kaulakoru C-kirjaimella.

Jos olisit joku Aarikan koruista, mikä olisit?

Olisin ehdottomasti suuri puuhelmi! Sävyni olisi rusehtava ja voisin olla helmenä suurissa kaulakoruissa.

Puu on materiaalina merkityksellinen Aarikan valikoimassa. Mitä puu merkitsee sinulle?


Puu on maanläheinen ja universaali materiaali, ja sillä on selkeä yhteys luontoon. En osaisi kuvitella kotiani ilman puisia kalusteita ja lattioita. Yhdistelen puun eri sävyjä ja lajeja huoletta, pidän monimuotoisuudesta.

Tuolilla Valma-pikkulaukku ja koruina Pohjola-rannekoru, Aito- ja Suometar- ja Pohjoja-kaulakorut.

Leikki ei lopu -artikkelisarja on kunnianosoitus rohkeudelle, tottelemattomuudelle, ilolle ja muotoilulle. Kaikille Kaija Aarikan jalanjäljissä kulkeville, jotka suhtautuvat designiin intohimoisesti – mutta ymmärtävät, ettei tärkeimpiäkään asioita pidä ottaa liian vakavasti.

Tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää