aliisa x aarikka

Aarikan ja Aliisa Syrjän yhteistyö soljuu kuin laulu.

Juhlavuottaan viettävä Aarikka haluaa olla tukemassa nuorta ja vahvaa naisartistia, joka on matkalla tähteyteen. Nouseva artisti on täynnä karismaa ja upeaa sielukkuutta.

Aliisa Syrjä on laulaja-lauluntekijä, jonka laulut kuljettavat kuulijan jonnekin sinne, "missä surun ja onnen rajat ovat häilyvät ja mannerlaatat jyrisevät jalkojen alla". Siinä missä Aliisa valloittaa musiikin voimin, valloittaa Aarikka helmeillen – soljuen kuin laulu. Aliisa kantaa Aarikan korut ja vaatteet ihanan persoonallisesti, upealla itsevarmuudella. Kuten vain Aliisa voi. Kaikki Aarikan puukorut on valmistettu taidokkaasti Suomessa, kokonaan käsityönä. Puusta, metsän helmestä.

Aliisa lukee paljon, monenlaisia teoksia ja tekstiä - hän pyrkii itse mahdollisimman rikkaaseen ja leikittelevään suomen kieleen. Hän yhdistää taidokkaasti lauluissaan klassikkokirjojen syvälliset ajatukset ja nuoren ihmisen kokemukset, huolen ilmastonmuutoksesta ja  - yhdistelee vanhaa ja uutta lauluja luodessaan. Aliisan musiikki onkin leikkisyyden ja filosofista yhdistelmää. On myös kuultu mietittävän: "Oliko elämä ensin, vai lukiko elämä vain Aliisan tekstejä ja matki perässä."

Aliisa syntyi taiteilijasukuun Ylöjärvelle. Kun hän oppi kirjoittamaan, vihot täyttyivät runoista ja hiljalleen omista lauluista. Aliisa sanoittaa sekä säveltää itse kappaleensa ja on mukana myös niiden tuotannossa. Parhaiten artistina Aliisaa kuvaa se, että hänen lauluissaan klassikkokirjojen järkälemäinen ja filosofinen sisältö yhdistyy nuoren ihmisen elämään, runollisuus leikkisiin ja epäseksikkäisiin sanavalintoihin sekä perinteinen lauluntekijyys nykypäivään.

 Warner Music julkaisi Aliisan Tää tunne -esikoissinglen lokakuussa 2022, jonka jälkeen Aliisan musiikki viimeistään huomattiin. Kappale nousi sekä Spotifyssa että radioissa Top 20 –listalle ja striimasi kultaa. Vuonna 2023 Aliisa pääsi YleX Läpimurto-listalle ja sai siellä upean toisen sijan. Aliisan toinen single 2:02 näki päivänvalon samana vuonna, ja se nousi Spotifyssa sijalle 6 – sitä on striimattu yli 5 miljoonaa kertaa, eli se on rikkonut platinarajan. Nämä kaksi singleä nostivat Aliisan kertaheitolla Suomen artistitulokkaiden kärkeen, ja se johdatti hänet kesällä 2023 Suomen suurimmille festivaaleille kuten Ruisrock, Provinssirock, Ilosaarirock ja Qstock. Aliisan esikoisalbumi ”Höyheniä ja saaria” julkaistiin lokakuussa 2023, ja se on striimannut kultaa. Upean musiikkivuoden päätteeksi Aliisa nimettiin Emma-ehdokkaaksi Vuoden tulokas -kategoriassa. Emmat jaetaan vuosittain suomalaisen musiikkialan parhaille tekijöille.

”Hän on oman sukupolvensa tunteiden sanoittaja”.

Ja Aliisan matka jatkuu - mitä kaikkea tulevaisuus vielä tuokaan tullessaan. Me Aarikalla odotamme lisää Aliisan upeita, sykähdyttäviä sanoituksia ja laulua – Aliisan ainutlaatuista musiikkia. Niin kuin Aarikka odottaa voi, soljuen kuin laulu – ajassa eläen, ajattomana helmeillen.

Tervetuloa Aarikan ja Aliisan matkaan.

Tilaa uutiskirjeemme

– ja tutustu tapahtumiin, tuotteisiin, tarinoihin ja tarjouksiin ensimmäisten joukossa.

Nopea toimitus

1-3 arkipäivää