Skip to main content

Uutiset

1.12.2017

Osta työtä Suomeen -päivä 1.12.2017

Aarikka osta työtä Suomeen -päivä

Ostoilla on iso merkitys. Jos jokainen suomalainen ostaisi kympillä kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi vuositasolla noin 10.000 työpaikkaa. Pienistä virroista koostuu suuri puro. Työllisyyden tukeminen ostamalla on senkin takia tärkeä asia, että suomalaisen tuotteen hinnasta palautuu monta kymmentä prosenttia takaisin julkiselle sektorille. Näillä varoilla katetaan hyvinvointimme kustannuksia. Samalla myös muiden yrittäjien tulot lisääntyvät eli ostaessasi suomalaista tuet myös yrittäjyyttä.

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään joulukuun ensimmäisenä perjantaina. Suomalaisen työn tulosten nostaminen esille on myös hyvä tapa juhlistaa Suomea juuri 100-vuotisjuhlapäivän alla. Ostetaan siis joulukuun ensimmäisenä vain suomalaisia tuotteita ja palveluita. Tehdään siitä tapa. Tehdään yhdessä Osta työtä Suomeen -päivästä kansallinen merkkipäivä!

Tiesitkö, että Aarikka-korut valmistetaan käsityönä suomalaisissa kodeissa, kotityöntekijöillä? Koti-tuotteemme puolestaan kokoonpannaan suomalaisissa työllistymistä tukevissa työkeskuksissa. Käsityöosaaminen on arvokas osa suomalaista identiteettiä ja kulttuuria. Teemme jatkuvasti töitä sen edistämiseksi työllistämällä lukuisia suomalaisia käsityöntekijöitä.

Tägätty: Aarikka, Avainlippu, DesignfromFinland, Osta työtä Suomeen -päivä


30.10.2017

Aarikka ja Muumit yhteistyöhön: Muumi-koruilla iloa elämään!

Moomin by Aarikka Little My earrings

Suomalainen persoonallisia puukoruja ja piensisustustuotteita valmistava Aarikka Oy ja Moomin Characters aloittavat yhteistyön Pohjoismaissa ja valituissa Aasian maissa. Aarikan Muumi-korumallistot tulevat myyntiin keväällä 2018.

Aarikan juuret ovat suomalaisessa metsässä ja luonnossa, josta yhtiö ammentaa ideoita ja raaka-ainetta tuotteisiinsa. Aarikan Muumi-korumallistossa nähdäänkin sellaisia Tove Janssonin upeita kuvitustöitä, joissa Muumi-hahmot seikkailevat joko Muumilaakson luonnossa tai kuvitus ilmentää Muumilaakson neljää vuodenaikaa. Aarikan-korutuotesarjat on nimetty näiden aiheiden perusteella. Muumi-kokoelmaan kuuluu lisäksi piensisustustuotteita kuten avaimenperät ja pyyhenipsut.

Aarikan pääsuunnittelijan Pauliina Aarikan mukaan brändin muotoilu tunnetaan skandinaavisen selkeistä linjoista ja pyöreästä muodosta. Aarikan asiakaslupaus, drops of joy, kertoo tuotteiden tuomista pienistä ilonpisaroista. Näitä ilonpisaroita saamme nyt lisää Aarikka-koruihin, kun niissä seikkailevat Pikku Myy, Niiskuneiti, Muumipeikko ja muut Muumi-hahmot.

Kuten Aarikan muutkin korut, Muumi-korumalliston tuotteet valmistetaan luonnonmateriaaleista. Aarikan puuhelmet valmistetaan pohjoismaisista puulajeista kuten koivusta ja vaahterasta. Tuotteisiin valitaan vain laadukkaita koruosia, eikä puuhelmissämme näy sorvausjälkiä. Kaikki puuosat värjätään Aarikan tehtaalla Vallilassa, ja korut kootaan käsityönä kotityöntekijöillä Suomessa.

Aarikan Muumi-korumallistot sekä -avaimenperät tulevat myyntiin keväällä 2018, jolloin ne esitellään kansainvälisillä Ambiente- ja Maison & Objet-messuilla asiakkaille. Yhtiö uskoo, että Moomin by Aarikka -tuotteet antavat sille uutta nostetta erityisesti Aasian markkinoilla.

Moomin by Aarikka: Taikapuutarha korvakorut

Moomin by Aarikka: Taika-puutarha, korvakorut

Moomin by Aarikka Unelma-puutarha sormus ja kaulakoru

Moomin by Aarikka: Unelma-puutarha, sormus ja kaulakoru

Moomin by Aarikka Muumilaakson vuodenajat rintaneula

Moomin by Aarikka: Muumilaakson vuodenajat, rintaneula

Aarikka Oy on vuonna 1954 perustettu koti- ja korutuotteita valmistava designyritys. Yhtiön liikevaihto on pari miljoonaa, ja se työllistää suoraan kymmenkunta työntekijää. Aarikka on raisiolaisen Martinex Oy:n tytäryhtiö. Aarikka tuotteet valmistetaan käsityönä kotityöntekijöillä tai sosiaalisissa työllistämiskeskuksissa. Tuotteilla on Avainlippu- ja Design from Finland – tunnukset.

Moomin Characters

Tägätty: Avainlippu, DesignfromFinland, Moomin by Aarikka, Muumi, Muumilaakso, Muumit, Uutiset, Uutuudet


26.10.2017

Aarikan ja Lovin jouluinen POPUP-myymälä avattu Forumiin

Aarikka christmas POPUP store at Forum with Lovi

Aarikan ja Lovin jouluinen popup-myymälä avattiin tänään Kauppakeskus Forumissa, Helsingissä. Myymälä on Forumin kolmannessa kerroksessa Reiman ja Pentikin välissä.

Myynnissä on paljon tuotteita molemmilta brandeiltä: design koruja, kotituotteita, joulukoristeita, kynttilänjalkoja, 3d-palapelejä ja kortteja, jne. Myymälässä on valtavasti erikoistarjouksia ja alennuksia tuotteista.

 

Olemme auki kauppakeskuksen aikataulujen mukaisesti:

Maanantaista perjantaihin klo 10-21
Lauantaisin klo 10- 19
Sunnuntaisin klo 12- 18 

Tervetuloa joulumyymäläämme, joka on auki aina 31.1.2018 saakka! 

Tägätty: Avainlippu, joulu, joulukoristeet, joululahjaideat, joulumarkkinat, joulutontut, Koristeet, Koti, kynttilänjalat, Popup, Uutiset


3.10.2017

Joulun liikelahjat nyt b2b-verkkokaupasta

Puisto kattausvälineet
Anna yrityslahjaksi Suomessa valmistettu laatutuote ja tue suomalaista työtä - tilaa liikelahjat ja henkilökunnan muistamiset nyt Aarikalta. 

Tiesitkö?

Aarikka-korut valmistetaan käsityönä suomalaisissa kodeissa, kotityöntekijöillä. Koti-tuotteemme kokoonpannaan suomalaisissa työllistymistä tukevissa työkeskuksissa.

Tutustu nyt laajaan valikoimaamme b2b-verkkokaupassa.

Verkkokauppatilauksen edut yrityslahjojen ostajalle:

* rahti kiinteällä hinnalla 20€/tilaus
* ei minimitilausmääriä
* avoinna 24h
* verkkokaupassa maksat luottokortilla

Rekisteröidy nyt verkkokauppaan ja tee tilaus b2b-verkkokaupassa.

Rekisteröidyttyäsi b2b-verkkokauppaan saat vahvistussähköpostin, jonka jälkeen pääset tekemään ostoksia verkkokaupassa. Kauppaan tarvitset yritystunnuksen.

Kysyttävää, palautetta? Ota yhteyttä aarikka@aarikka.com
 
Iloista syksyä toivottaen,
Aarikka-tiimi

Korukuvasto ja Kotikuvasto

Tägätty: aarikkashop, Avainlippu, btobverkkokauppa, liikelahjat, suomalainentyö, yrityslahjat


24.8.2017

Aarikka ensimmäistä kertaa mukana Pariisissa Maison & Objet -messuilla 8.-12.9.

Aarikka on tänä syksynä ensimmäistä kertaa mukana Pariisissa Maison & Objet -messuilla 8.-12.9.2017. Kyseessä on yksi johtavista sisustusmessuista, joka tuo yhteen kansainväliset sisustustyylit ympäri maailmaa. MAISON -alueelta löytyy laaja valikoima sisustustyylejä, joilla on luotu messuille täysin erilasia maailmoja. OBJET on näyttelyn konseptimyymälä, joka sopii vähittäiskauppiaille. MAISON & OBJET tarjoaa myös kansainvälisten asiantuntijoiden ainutlaatuisia luentoja, jotka auttavat ymmärtämään ja ennakoimaan markkinoiden kehitystä. Aarikan löytää Smart Gift -osastolta, hallista 6 osastonumerolla 062.

Aarikka Oy on vuonna 1954 perustettu suomalainen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa
luonnonmateriaaleista persoonallisia koruja ja piensisustustuotteita. Aarikan muotoilu tunnetaan
skandinaavisen selkeistä linjoista ja pyöreästä muodosta. Aarikan asiakaslupaus, drops of joy,
kertoo tuotteiden tuomista pienistä ilonpisaroista.

Aarikka‐tuotteet tehdään pohjoismaisista puulajeista ja ne kootaan käsityönä. Yhtiö työllistää Suomessa lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä. Aarikan tuotteille onkin myönnetty Avainlippu‐tunnus sekä Desing from Finland-merkki osoituksena suomalaisesta työstä.

Lisäksi koti‐tuotteet kokoonpannaan suomalaisissa työllistymistä tukevissa työpajoissa. Toiminnan kautta yhtiö tukee syrjäytyneiden työllistämistä ja osallistamista yhteiskuntaan. Lähellä tuottamisen lisäksi tuotteiden ekologisuuteen vaikuttaa ekologisten raaka-aineiden, kuten puun, suosiminen.

Tägätty: Avainlippu, Koti, Maison Objet 2017, Messut, Puutuotteet, Uutiset


14.8.2017

Aarikka tuo Unisex‐korut syksyn ja talven mallistoon

Aarikan syksyn ja talven 2017‐2018 ‐korumallisto on saanut inspiraationsa metsän rauhallisuudesta. Syksyn edetessä illat pimenevät ja on aika rauhoittua. Hiljainen metsä kantaa mukanaan luonnon kauneinta väripalettia. Puhdas vaalea puu tuo korumallistoon juuri sopivasti raikkautta.

Tämän syksyn kiinnostavin uutuus on Aarikan Unisex‐mallisto. Malliston korut on suunniteltu sopimaan kaikille. Muotokieli on hillittyä ja kaunista. Puhtaat ja yksinkertaiset linjat yhdistettynä korkealaatuisiin materiaaleihin luovat uniikin kokonaisuuden. Luonnonmateriaalit ovat jälleen keskiössä ja nahka tuo mallistoon tarvittavaa särmää.

Peto‐kaulakoru on yksi malliston helmistä. Vaalean puun ja metallin yhdistelmä tekee korusta raikkaan. Hillityn värimaailman ansiosta koru on helppo yhdistää asuun kuin asuun. Peto-kaulakorua on saatavilla kahdessa eri pituudessa. Suunnittelija Sini Hjelt.

Aikapuu‐rannekellot viimeistelevät Unisex‐malliston. Kellotaulujen materiaaleina on käytetty arvokkaita luonnonmateriaaleja, kuten eebenpuuta. Mallistosta löytyy myös vaihtorannekkeita maanläheisissä sävyissä. Suunnittelija Marianne Siponmaa.

Vastuullinen liiketoiminta, ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja. Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Aarikka työllistää lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä, lisäksi yritys tarjoaa kokoonpano‐ ja pakkaustyötä sosiaalisen työllistämisen työpajoille. Kaikki Aarikan tuotteet on huolella viimeistelty.

Tägätty: Avainlippu, Kaulakorut, Korut, Marianne Siponmaa, Puukorut, Sini Hjelt, Syksy 2017, Unisex, Uutiset, Uutuudet


7.2.2017

Iloista ystävänpäivää

Muista ystävää, puolisoa tai vaikka kaukaista kirjekaveria ihanalla Aarikka-tuotteella.

Tarjoukset voimassa 14.2.2017 asti Pohjoisesplanadin myymälässä ja verkkokaupassa aarikka.fi ja aarikka.com.

Kun teet tilauksen verkkokaupassa viimeistään torstaina 9.2.2017, saamme paketin Postin matkaan vielä tällä viikolla.

Puro-korvakorut

Iloisen piristävä Puro leikittelee metallin ja puun yhdistelmällä. Kantaja voi kuulla Puron rauhoittavan solinan.

Nyt

28,00 € 42,00 €

Love Porot T-paita

Kaksin aina kaunihimpi - on tunnettu suomalainen sananlasku, jonka olemme ikuistaneet suomeksi ja englanniksi näihin Elina Kelton suunnittelemiin ihastuttaviinT-paitaprintteihin.
Nyt

25,00 € 35,00 €

Suomi-kaulakoru

Suomi-koru on todellinen designklassikko. Kaija Aarikan suunnittelema ajaton helminauha on skandinaavista muotoilua ja kestävää kauneutta puhtaimmillaan. Suomi-helmien värivalikoima uudistuu trendien mukana – muoto ja malli säilyvät vuodesta toiseen.

Nyt

20,00 € 32,00 €

Pouta-talousrullateline

Talouspaperiteline voi olla kaunis sisustuselementti. Koivuinen teline on jämäkkä ja malliston tunnusomaisesta puupallosta on helppo napata teline mukaan vaikka terassin ruokapöydälle. Käytännöllinen koivusta tehty teline on oiva lahja mökille tai tupaantuliaisiin.

Nyt

16,00 € 25,00 €

Ounas-korvakorut

Ounasjoen koskien kuohunnasta nimen saanut korvakorun putoaa metallinhohtoisena eri värisiin kosken kuohuihin. Näyttävä korvakoru on naisellisen kaunis katseen vangitsija.

Nyt

35,00 € 42,00 €

Pakkanen
I love you

Hei, minä rakastan sinua. Pakkasperhe sopii kattauksen koristeeksi, asetelmaksi ikkunalle ja tietenkin mainioksi lahjaksi laadukkaan käsityön ystäville.

Suunnittelija Saija Malila.

Nyt

9,0

Lue kirje täällä

 

Tägätty: Avainlippu, Ystävänpäivä


6.2.2017

Aarikan korut nyt myynnissä Stockmannilla

Aarikan korumallisto on nyt myynnissä keskustan Stockmannilla ykköskerroksessa.

Myynnissä ovat Aarikan kevätmalliston korut sekä Ateljee-korumallit. Tervetuloa Aarikka ostoksille myös sinne!

Aarikan korut värjätään käsin Vallilan tehtaalla ja pääkaupunkiseudun kotityöntekijämme kokoavat korut käsin.

Aarikka koruilla on Avainlippu-tunnus.

Tägätty: Avainlippu, Käsirenkaat, Kaulakorut, Kevät 2017, Korut, Puukorut, Rintakorut, Sormukset, Uutiset, Uutuudet


24.1.2017

Aarikan pastellit koru-uutuudet

Kevään mallisto on saanut inspiraation niityiltä ja nummilta. Luonnosta saa voimaa ja mielihyvää, joita kevään korut tarjoavat naisellisilla muodoillaan ja luonnonmateriaaleillaan. Korujen värimaailma on vaaleiden sävyjen kimara ja väriterapiaa saadaan veden ja auringon sävyissä.


Sormukset ovat kevään malliston uusi tuoteryhmä. Mallistoon kuuluu neljä näyttävää, mutta pelkistettyä mallia. Kokonaisuudessaan korumallisto on luonnollisen tyylikäs ja viimeistelee kantajansa asukokonaisuuden. 

Vastuullinen liiketoiminta, ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja. Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Aarikka työllistää lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä, lisäksi yritys tarjoaa kokoonpano‐ ja pakkaustyötä sosiaalisen työllistämisen työpajoille. Kaikki Aarikan tuotteet on huolella viimeistelty.

Lue lisää linkistä.

Lisää kuvia ladattavissa linkistä.

Tägätty: Avainlippu, Kevät 2017, Korut, Puukorut, Sormukset, Uutiset, Uutuudet


15.12.2016

Aarikalle Avainlippu-merkin käyttöoikeus

Avainlippu-toimikunta on myöntänyt 13.12.2016 Avainlipun käyttöoikeuden Aarikan puisille koruille ja lahjaesineille.

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset. Lue lisää täältä.

Tägätty: Avainlippu, Uutiset