Skip to main content

Uutiset

21.12.2017

Aarikka Oy:n toimitusjohtaja eroaa tehtävästään

Suomalaisen designyritys, Aarikka Oy:n, toimitusjohtaja Anu Vauhkonen jättää tehtävänsä yhtiössä helmikuun 2018 loppuun mennessä.

Vuodesta 2016 Aarikka Oy:n toimitusjohtajana toiminut Anu Vauhkonen on ilmoittanut jättävänsä paikkansa yhtiön toimitusjohtajana. Hän eroaa toimestaan omasta pyynnöstään.

Aarikalla on ollut viime vuodet selkeä strategia kirkastaa brändiä, nostaa liikevaihtoa, parantaa kannattavuutta ja digitalisoida yhtiön prosesseja. Yhtiön talous on nyt hyvässä kunnossa. Liikevaihto kasvaa tänä vuonna noin 25% viimevuoteen nähden, ja tulos tulee olemaan reilusti positiivinen.

”Aarikka on ainutlaatuinen ja hieno yhtiö. Olen kiitollinen, että olen saanut olla rakentamassa tällaista suomalaista brändi-helmeä. Koen, että olen tehnyt sen muutoksen, jota tulin Aarikkaan tekemään muutama vuosi sitten. Yhtiön suunnanmuutos on ollut suuri koko henkilöstöllemme, jota haluan kiittää siitä, että olemme yhdessä olleet nostamassa Aarikkaa uusille urille. Nyt on luonteva hetki jättää yhtiön strateginen kehittäminen entistä vahvemmaksi uusille omistajille”, Vauhkonen sanoo.

Aarikka Oy:n osakekanta myytiin huhtikuussa 2017 lahja- ja taloustavaroita, leluja, pelejä ja tekstiilejä tuottavalle raisiolaiselle perheyritys Martinex Oy:lle.

”Hallituksen puheenjohtajana kiitän Anu Vauhkosta hänen työstään Aarikan toimitusjohtajana ja toivotan onnea tulevaan”, Martinex Oy:n toimitusjohtaja Riia Sandström toteaa.

Aarikka Oy on vuonna 1954 perustettu koti- ja korutuotteita valmistava designyritys. Yhtiön liikevaihto on pari miljoonaa, ja se työllistää suoraan kymmenkunta työntekijää. Aarikka on raisiolaisen Martinex Oy:n tytäryhtiö. Aarikka tuotteet valmistetaan käsityönä kotityöntekijöillä tai sosiaalisissa työllistämiskeskuksissa. Tuotteilla on Avainlippu- ja Design from Finland – tunnukset.

Lisätietoja: Anu Vauhkonen, Aarikka Oy:n toimitusjohtaja +358 40 765 2484

Tägätty: Anu Vauhkonen, Toimitusjohtaja, Uutiset