Skip to main content

Uutiset

8.5.2018

Aarikka Oy:lle uusi toimitusjohtaja ja liiketoimintajohtaja

Aarikka Drops of Joy Logo

 

 

 

 

 
 

TIEDOTE 7.5.2018

Toukokuussa Aarikassa aloitti kaksi vahvaa naisjohtajaa. Liiketoimintajohtaja Päivi Laurila omaa vahvan retail-taustan, sekä kotimaasta, että kansainvälisesti.  ”On hienoa päästä työskentelemään upean kotimaisen brändin kanssa. Oman kokemukseni uskon olevan suureksi eduksi Aarikalle, joka on päässyt hyvän kasvun alkuun ja suuntaa vahvasti myös kansainvälisille markkinoille” -kertoo Laurila. Yhtiön toimitusjohtajaksi nousee Riia Sandström, joka toimii myös konsernin emoyhtiön Martinex Oy:n toimitusjohtajana. ”Uskon, että oma vahva kaupallinen tausta ja tuotteistamisen taito ovat tärkeitä ominaisuuksia, kun halutaan viedä Aarikka seuraavalle tasolle”, Sandström sanoo.

Aarikan alkuvuosi on lähtenyt hyvin käyntiin. Kehitys on erinomainen viime vuoteen. Aarikalla on tällä hetkellä kolme omaa myymälää, joista viimeisin avattiin Tampereen Ratinan ostoskeskukseen huhtikuun lopussa. Lippulaiva sijaitsee Helsingissä Pohjois-Esplanadilla ja kolmas Espoon Isossa Omenassa. Tavoitteena on lisätä omien myymälöiden määrää Suomessa kuin myös ulkomailla. ”Haluamme tehdä Aarikan tuotteista haluttuja ja himottuja ympäri maailman”, sanovat Laurila ja Sandström, kuin yhdestä suusta.

Aarikka Oy:n osakekanta myytiin huhtikuussa 2017 lahja- ja taloustavaroita, leluja, pelejä ja tekstiilejä tuottavalle raisiolaiselle perheyritys Martinex Oy:lle.


Aarikka Oy on vuonna 1954 perustettu koti- ja korutuotteita valmistava designyritys. Yhtiön liikevaihto on pari miljoonaa, ja se työllistää suoraan kymmenkunta työntekijää. Aarikka on raisiolaisen Martinex Oy:n tytäryhtiö. Aarikka tuotteet valmistetaan käsityönä kotityöntekijöillä tai sosiaalisissa työllistämiskeskuksissa. Tuotteilla on Avainlippu- ja Design from Finland – tunnukset.

Lisätietoja: Riia Sandström, Aarikka Oy:n toimitusjohtaja +358 50 569 7494

Tägätty: Aarikka, Liiketoimintajohtaja, Päivi Laurila, Riia Sandström, Toimitusjohtaja, Uutiset


16.2.2018

Aarikka avaa uuden myymälän kauppakeskus Ratinaan Tampereelle

Aarikka avaa uuden myymälän kauppakeskus Ratinaan Tampereelle


Aarikka avaa uuden myymälänsä kauppakeskus Ratinaan Tampereelle torstaina 19.4.2018. Kauppakeskus Ratina on uusi kauppakeskus ainutlaatuisella paikalla Tampereen ydinkeskustassa.

Aarikan uudesta brändimyymälästä löytää kauniita puukoruja ja uniikkeja sisustustuotteita. Myymälän laajasta valikoimasta saa kotiin tai lahjaksi esimerkiksi keittiötarvikkeita, valaisimia, kelloja ja muita piensisustustuotteita.

Aarikan tuotteet tehdään laadukkaista, pohjoismaisista puulajeista ja ne kootaan käsityönä. Aarikan tuotteille on myönnetty Avainlippu‐tunnus sekä Design from Finland-merkki osoituksena suomalaisesta työstä. Koti-tuotteet kokooonpannaan suomalaisissa työllistymistä tukevissa työpajoissa. Toiminnan kautta yhtiö tukee syrjäytyneiden työllistämistä ja osallistamista yhteiskuntaan. Lähellä tuottamisen lisäksi tuotteiden ekologisuuteen vaikuttaa ekologisten raaka-aineiden, kuten puun, suosiminen.

Ratina tulee olemaan koko Pirkanmaan monipuolinen vapaa-ajan ja viihtymisen keskus, josta löytää yli 150 erilaista liikettä. Se sisältää noin 17 000 neliötä muotia, noin 6 000 neliötä ravintolatoimijoita, kaksi isoa päivittäistavarakauppaa sekä useita kodin- ja vapaa-ajan liikkeitä.
     
Aarikka Oy on vuonna 1954 perustettu suomalainen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa luonnonmateriaaleista persoonallisia koruja ja piensisustustuotteita. Aarikan muotoilu tunnetaan skandinaavisen selkeistä linjoista ja pyöreästä muodosta. Aarikan asiakaslupaus, drops of joy, kertoo tuotteiden tuomista pienistä ilonpisaroista.

Lisätiedot, tuotelainat ja tuotekuvat:
Polhem PR, Emilia Forsberg
Keskuskatu 1 B, 4. krs.
00100 Helsinki
emilia@polhem.com
+358 44 719 8982     

Tägätty: Aarikka, aarikkashop, Avajaiset, Myymälä, Ratina, Tampere


15.2.2018

Aarikan kattauksessa hehkuu tänä keväänä vaaleansininen

 Aarikan kattauksessa hehkuu tänä keväänä vaaleansininen

Aarikan kevään uutuusvärit vesiputoksen sininen ja hiili tuovat kontrastia ja raikkautta kevään kattauksiin.

Valkoisen ja vaaleansinisen yhdistelmä on kauniin harmoninen ja sopii jokaiseen kotiin. Uusi Hiili-väri luo kontrastia pehmeisiin puutuotteisiin. Aarikan kattaustuotteiden kauniit pyöreät muodot sopivat moneen eri tarkoitukseen juhlasta arkikattauksiin.

Vastuullinen liiketoiminta, ekologisuus ja kestävyys ovat Aarikalle ensisijaisen tärkeitä arvoja. Tuotteiden päämateriaalina käytetään vain parasta puuta ja kaikki tuotteet kootaan käsin Suomessa. Aarikka työllistää lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä, lisäksi yritys tarjoaa kokoonpano‐ ja pakkaustyötä sosiaalisen työllistämisen työpajoille. Kaikki Aarikan tuotteet on huolella viimeistelty.

Aarikka Puisto-salaattiottimet

Aarikka Puisto-salaattiottimet

Aarikka Puisto-kakkulapio

Aarikka Puisto-kakkulapio

Aarikka Pouta-pannunalunen  Aarikka Pouta-leikkuulauta Aarikka Pouta-talousrullateline

 

Aarikka Pouta-pannunalunen, -leikkuulauta ja -talousrullateline

 Aarikka Reitti-valaisin

Aarikka Reitti-valaisin

Aarikka Oy on vuonna 1954 perustettu suomalainen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa luonnonmateriaaleista persoonallisia koruja ja piensisustustuotteita. Aarikan muotoilu tunnetaan skandinaavisen selkeistä linjoista ja pyöreästä muodosta. Aarikan asiakaslupaus, drops of joy, kertoo tuotteiden tuomista pienistä ilonpisaroista.

Aarikka‐tuotteet tehdään pohjoismaisista puulajeista ja ne kootaan käsityönä. Yhtiö työllistää Suomessa lukuisia alihankkijoita ja kotityöntekijöitä. Aarikan tuotteille onkin myönnetty Avainlippu‐tunnus sekä Design from Finland-merkki osoituksena suomalaisesta työstä.

Lisäksi koti‐tuotteet kokoonpannaan suomalaisissa työllistymistä tukevissa työpajoissa. Toiminnan kautta yhtiö tukee syrjäytyneiden työllistämistä ja osallistamista yhteiskuntaan. Lähellä tuottamisen lisäksi tuotteiden ekologisuuteen vaikuttaa ekologisten raaka-aineiden, kuten puun, suosiminen. Suomessa Aarikalla on oma brändi‐myymälä, verkkokauppa ja kattava jälleenmyyntiverkosto. Euroopan ohella merkittäviä vientikohteita ovat Japani, Kiina sekä USA. Yhtiö työllistää suoraan noin 10 henkeä.

Lisätiedot, tuotelainat ja tuotekuvat:
Polhem PR, Suvi‐Marja Kunnari
Keskuskatu 1 B, 4. krs.
00100 Helsinki
suvi@polhem.com
+358 44 719 8982

 

Tägätty: Aarikka, Kattaus, Keittiö, keittiötarvikkeet, SS18, Valaisimet


27.12.2017

Talviale

 

Valikoidut tuotteet nyt alennuksessa!
Tarjoukset voimassa verkkokaupassa ja Aarikka-myymälöissä niin kauan kun tavaraa riittää.

Huomioithan, että verkkokauppatilausten toimitukset varastolta alkavat inventaariosta johtuen vasta 2.1.2018.

Täältä shoppailemaan

Tägätty: Aarikka, Ale, Verkkokauppa


1.12.2017

Osta työtä Suomeen -päivä 1.12.2017

Aarikka osta työtä Suomeen -päivä

Ostoilla on iso merkitys. Jos jokainen suomalainen ostaisi kympillä kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi vuositasolla noin 10.000 työpaikkaa. Pienistä virroista koostuu suuri puro. Työllisyyden tukeminen ostamalla on senkin takia tärkeä asia, että suomalaisen tuotteen hinnasta palautuu monta kymmentä prosenttia takaisin julkiselle sektorille. Näillä varoilla katetaan hyvinvointimme kustannuksia. Samalla myös muiden yrittäjien tulot lisääntyvät eli ostaessasi suomalaista tuet myös yrittäjyyttä.

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään joulukuun ensimmäisenä perjantaina. Suomalaisen työn tulosten nostaminen esille on myös hyvä tapa juhlistaa Suomea juuri 100-vuotisjuhlapäivän alla. Ostetaan siis joulukuun ensimmäisenä vain suomalaisia tuotteita ja palveluita. Tehdään siitä tapa. Tehdään yhdessä Osta työtä Suomeen -päivästä kansallinen merkkipäivä!

Tiesitkö, että Aarikka-korut valmistetaan käsityönä suomalaisissa kodeissa, kotityöntekijöillä? Koti-tuotteemme puolestaan kokoonpannaan suomalaisissa työllistymistä tukevissa työkeskuksissa. Käsityöosaaminen on arvokas osa suomalaista identiteettiä ja kulttuuria. Teemme jatkuvasti töitä sen edistämiseksi työllistämällä lukuisia suomalaisia käsityöntekijöitä.

Tägätty: Aarikka, Avainlippu, DesignfromFinland, Osta työtä Suomeen -päivä


23.11.2017

Aarikka Black Friday 2017

Aarikka Black Friday

Black Fridayn kunniaksi kaikki Aarikka-tuotteet* Aarikan verkkokaupassa ja myymälöissä -20%!

Saat alennuksen verkkokaupassa koodilla:

Bfriday17

Alennus on voimassa verkkokaupassa 24.-27.11.2017 klo 23:59 asti.

Aarikka-myymälöissä** alennus on voimassa 24.-27.11. aukioloaikojen puitteissa.

Katso myymälöiden aukioloajat täältä.

*ei koske jo alennettuja tuotteita
**Pohjoisesplanadi, Pop up Forum ja Iso Omena

Tägätty: Aarikka, Black Friday, kampanja, tarjous