Skip to main content
30.10.2017

Aarikka ja Muumit yhteistyöhön: Muumi-koruilla iloa elämään!

Moomin by Aarikka Little My earrings

Suomalainen persoonallisia puukoruja ja piensisustustuotteita valmistava Aarikka Oy ja Moomin Characters aloittavat yhteistyön Pohjoismaissa ja valituissa Aasian maissa. Aarikan Muumi-korumallistot tulevat myyntiin keväällä 2018.

Aarikan juuret ovat suomalaisessa metsässä ja luonnossa, josta yhtiö ammentaa ideoita ja raaka-ainetta tuotteisiinsa. Aarikan Muumi-korumallistossa nähdäänkin sellaisia Tove Janssonin upeita kuvitustöitä, joissa Muumi-hahmot seikkailevat joko Muumilaakson luonnossa tai kuvitus ilmentää Muumilaakson neljää vuodenaikaa. Aarikan-korutuotesarjat on nimetty näiden aiheiden perusteella. Muumi-kokoelmaan kuuluu lisäksi piensisustustuotteita kuten avaimenperät ja pyyhenipsut.

Aarikan pääsuunnittelijan Pauliina Aarikan mukaan brändin muotoilu tunnetaan skandinaavisen selkeistä linjoista ja pyöreästä muodosta. Aarikan asiakaslupaus, drops of joy, kertoo tuotteiden tuomista pienistä ilonpisaroista. Näitä ilonpisaroita saamme nyt lisää Aarikka-koruihin, kun niissä seikkailevat Pikku Myy, Niiskuneiti, Muumipeikko ja muut Muumi-hahmot.

Kuten Aarikan muutkin korut, Muumi-korumalliston tuotteet valmistetaan luonnonmateriaaleista. Aarikan puuhelmet valmistetaan pohjoismaisista puulajeista kuten koivusta ja vaahterasta. Tuotteisiin valitaan vain laadukkaita koruosia, eikä puuhelmissämme näy sorvausjälkiä. Kaikki puuosat värjätään Aarikan tehtaalla Vallilassa, ja korut kootaan käsityönä kotityöntekijöillä Suomessa.

Aarikan Muumi-korumallistot sekä -avaimenperät tulevat myyntiin keväällä 2018, jolloin ne esitellään kansainvälisillä Ambiente- ja Maison & Objet-messuilla asiakkaille. Yhtiö uskoo, että Moomin by Aarikka -tuotteet antavat sille uutta nostetta erityisesti Aasian markkinoilla.

Moomin by Aarikka: Taikapuutarha korvakorut

Moomin by Aarikka: Taika-puutarha, korvakorut

Moomin by Aarikka Unelma-puutarha sormus ja kaulakoru

Moomin by Aarikka: Unelma-puutarha, sormus ja kaulakoru

Moomin by Aarikka Muumilaakson vuodenajat rintaneula

Moomin by Aarikka: Muumilaakson vuodenajat, rintaneula

Aarikka Oy on vuonna 1954 perustettu koti- ja korutuotteita valmistava designyritys. Yhtiön liikevaihto on pari miljoonaa, ja se työllistää suoraan kymmenkunta työntekijää. Aarikka on raisiolaisen Martinex Oy:n tytäryhtiö. Aarikka tuotteet valmistetaan käsityönä kotityöntekijöillä tai sosiaalisissa työllistämiskeskuksissa. Tuotteilla on Avainlippu- ja Design from Finland – tunnukset.

Moomin Characters

Tägätty: Avainlippu, DesignfromFinland, Moomin by Aarikka, Muumi, Muumilaakso, Muumit, Uutiset, Uutuudet